Almanya’da çalışan Kütahyalı gurbetçiler için Bremen Şehrinde iftar yemeği verildi.
Almanya’daki Kütahyalı Dernek Federasyonları tarafından Bremen Gümüş Palas’ta verilen iftar yemeğine Bremen Kütahyalılar Dernek Başkanı Yahya Çiçek ev sahipliği yaptı. Yemeğe Avrupa Kütahyalılar İnisiyatif Federasyonu Başkanı Adil Emsen, Avrupa Akçaalanlılar Dernek Başkanı Mustafa Tokman ve Halil Kandemir, Dortmund Kütahyalılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Alkan, Wuppertal Kütahyalılar Dernek Başkanı İsmail Taşçıoğlu ve Veysel Eroğlu, Kütahyalı Ses ve Saz Sanatçısı Süleyman Oruç ile Bremen ve çevre şehirlerden 500 gurbetçi katıldı.
Kütahya Çinilerinin posterleri ile süslenen Bremen Gümüş Palas’ta verilen iftar yemeğinde dualar okundu, semah gösterisi yapılıp, ilahiler söylendi. Yemekte bir konuşma yapan Bremen Kütahyalılar Dernek Başkanı Yahya Çiçek, bu yıl daha kapsamlı büyük bir iftar programı düzenlediklerini belirterek, amaçlarının Kütahya kültürünü Avrupa’da yaşatmak olduğunu söyledi.
Bremen Kütahyalılar Dernek Başkanı Yahya Çiçek, “Bu yıl daha güzel bir iftar programı düzenledik. İlahi gurubu ve dernek başkanlarını davet ettik. Bu derneğin amacı Kütahya kültürünü Avrupa’da en iyi şekilde yaşatmaktır” dedi.
Avrupa Kütahyalılar İnisiyatif Federasyonu Başkanı Adil Emsen de, yaptığı konuşmasında, çoğunluğu Almanya olmak üzere Avrupa’da yaklaşık 80 bin dolayında Kütahyalı bulunduğuna işaret ederek, “Bugün Bremen’deki iftar için buradayız. 2007 yılında 6 derneğin bir araya gelmesiyle federasyon kuruldu. Avrupa’da yaklaşık 80 bin dolayında hemşerimiz var. Amacımız Avrupa’da yaşayan Kütahyalılara hizmet etmek ve birlik beraberliği sağlamak. Biz de bu amaç doğrultusunda hareket ederek daima bu tür etkinliklerde bulunmaya gayret gösteriyoruz” diye konuştu. (MA-EFE)