Yozgat’ta kısa süreli esen şiddetli rüzgar binaların çatılarını uçurdu. Çatılardan kopan parçalar bir otomobilin üzerine düştü.
Yozgat’ta öğle saatlerinde esen şiddetli rüzgarın etkisiyle Çapanoğlu Mahallesi'nde bulunan binaların çatıları uçtu. Dar gelirli vatandaşların oturduğu sosyal konutlarda bir binanın çatısı kullanılamaz hale gelirken, çatıdan kopan parçalar park halindeki bir otomobilin üzerine düştü.
Oturdukları binanın çatısının geçen yıl da aynı şekilde rüzgarın etkisiyle uçtuğunu belirten Satı Çekiç, “Sanki çatıda 10-15 işçi kazma kürekle çalışıyor gibi bir ses geldi. Ardından baktığımda çatı uçmuş. Bu binanın çatısı geçen yıl yine uçmuştu. Evlerden çok memnunuz fakat biraz daha sağlam yapılmasını istiyoruz. Başbakanımız bizim sesimizi duysun” dedi.
Başka bir vatandaş da şiddetli bir gürültü duyduğunu belirterek, “Deprem oluyor zannettim, dışarı baktığımda çatı uçmuştu. Çatıdan kopan parçalar bir otomobilin üzerine düşmüştü. Orada her zaman çocuklar oynuyordu. Allah göstermesin, çocukların üzerine düşseydi bunun hesabını kim verecekti?” diye konuştu.
Aynı mahallede bazı binaların çatıları da rüzgardan hasar görürken, bina sakinleri çatıların tamirine başladı.