Samsun’da tam gün eğitim için çalışmaları sürdürdüklerini belirten Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Samsun’un 2019’da tümüyle tam gün eğitime geçeceğini söyledi.

Tam gün eğitime geçiş ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, tam gün eğitim için Samsun’daki çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. 2019’da bütünüyle tam gün eğitime geçileceğini belirten Esen, yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

"Samsun’ da yaklaşık 10 bin dersliğimiz var"

İkili eğitimin bir okulun iki kez kullanılması olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, "Dolayısıyla çocuğumuz sabahın çok erken saatlerinde okula gitmek durumunda kalıyor ya da öğleden sonra eğitim alan öğrencilerimizde özellikle kış günlerini düşünürseniz geç vakitlerinde okulu terk etmek zorunda kalıyor. İşte akşam 19.00 veya

20.00’de okuldan çıkmış bir öğrencinin performansını düşünün. O yorgunlukla ne kadar ders çalışabilir ya da ailesi ona ne kadar vakit ayırabilir o tartışılır. Biz bütün okullarımızı sabahın belli saatinde başlayıp öğleden sonra bitirecek şekilde konumlandırmalıyız. Samsun’da da biz bunun çalışmalarını başlattık. 2019 yılında bütünüyle tekli eğitime geçmeyi hedefliyoruz. Samsun’ da yaklaşık 10 bin dersliğimiz var. Derslik sayımızı ikili öğretimden kurtulacak bir şekilde artırmamız lazım. 74 okulumuzda ikili eğitim yapılıyor. Bu okullarımızı normal eğitime dönüştürecek yetenek ve kabiliyete sahibiz. Okul öncesi de zorunlu olacak. Bütün bunları düşünerek bir planlama yapmamız lazım. Okul öncesinde ilkokula ortaokula lisemize kadar ikili eğitim veren tüm okullarımızı normal eğitime dönüştürülmesi amacıyla hazırlıklarımızı yaptık" dedi.

2017’de 835 derslik

Eğitim yatırımlarından bahseden İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, "2017 yatırımlarında 43 adet (835 derslik ) okul yapımı planlandı. Bunlardan 24 okulun yapım işi devam etmekte olup, 19 okulun yapım işi ise ihale hazırlığı aşamasındadır. Söz konusu bu yatırımlar için tahsis edilen toplam ödenek tutarı 314 milyon 413 bin 812 TL dir. Devam eden 14 yatırımın bitmesiyle 14 okulumuz daha tekli eğitime geçecektir. İlimizin eğitim öğretim kurumlarının fiziksel açıdan planlanması ve ayrıca ikili öğretimden normal öğretime geçebilmesi için 43 adet yapım işi gerektiği gözlenmiş olup, bunların 9 tanesi mevcut binaların yıkım işidir. Söz konusu yatırımlar gerçekleştirildiği takdirde ülkemizin 2019 hedefleri içerisinde yer alana 4+4+4’ün tüm yurt genelinde sorunsuz bir şekilde uygulanmasına katkı sağlanmış olacaktır" diye konuştu.