Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Bayraklı'daki etkinlikler kapsamında sevdiği şarkıların seslendirildiği Bayraklı Belediyesi Türk Sanat Müziği korosu özel konseriyle anıldı. Atatürk'ün hayatının gösterildiği, marşların hep bir ağızdan coşkuyla okunduğu gecede 12 metrelik Türk bayrağı açılması büyük beğeni topladı. Konuşmasında ülkeyi bölmek isteyenlere karşı Atatürk'ü ve ilkelerini unutturmayacaklarını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Atatürk olmasaydı, bugün sahip olduğumuz değerlerimiz olmazdı" diye konuştu.

Şef HalilAltınköprü yönetiminde gerçekleşen Bayraklı Belediyesi Türk Sanat Müziği korosu özel konseri izleyenlerden tam not aldı. Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'ndeki konserin konuğu ise TRT İstanbul Radyosu ses sanatçısı Esra İçöz oldu. Etkinlikte Atatürk'ün hayatı slayt olarak gösterildiği sırada duygu dolu anlar yaşandı. Hep bir ağızdan söylenen marşlar ve Bayraklı Belediyesi tarafından dağıtılan Atatürk resimli tişörtler geceye damga vurdu. Ellerinde Türk bayraklarıyla salonu tamamen dolduran vatandaşlar unutulmaz bir gece yaşadı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği şarkılarını seslendiren koristlere vatandaşlar da eşlik etti. Daha sonra sahne alan TRT ses sanatçısı Esra İçöz ise, gecenin finalinde dinleyenleri mest etti. Marşlarla son bulan gecede açılan 12 metrelik Türk bayrağı ise renkli görüntüler oluşturdu. Üzerlerinde Atatürk resimli tişört bulunan ve elleri bayraklı yüzlerce vatandaş sanatçıları ayakta alkışladı. Etkinliğe vatandaşların yanı sıra Belediye Başkan yardımcıları, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve birim müdürleri de katıldı. Konseri dinleyenler arasında İzmir gece hayatının önemli isimlerinden şarkıcı ve şovmen Mikrop Hikmet de vardı. Dostlarıyla birlikte Bayraklı'da Atatürk'ü anmaya gelen başarılı sanatçı, giydiği Atatürk resimli tişörtle hayranlarının büyük beğenisini kazandı.

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları vererek, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini belirten, kimsenin ülkeyi bölmeye gücünün yetmeyeceğine değinen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Müslümanlığın en önemli koruyucularından biri Mustafa Kemal Atatürk'tür. O olmasaydı bugün belki de camilerimiz olmayacaktı. Biz bu zor süreçte birlik olmalıyız. Bayraklı'yı Atatürk düşmanlarına bırakmayacağız. Türkiye'yi bu düşmanlara emanet etmeyeceğiz" dedi. Başkan Karabağ'ın konuşması uzun süre ayakta alkışlanırken 10'uncu yıl marşı hep bir ağızdan seslendirildi ve salonda 12 metrelik Türk bayrağı açıldı. Gecede, andımızın okunmasının ardından Başkan Karabağ'ın da aralarında bulunduğu koristlerin seslendirdiği marşlarla konser sona erdi.