CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, partisinin Eskişehir İl Yönetimini ziyaret ederek, seçim dönemindeki çalışmalara sundukları katkı için teşekkür etti.
Ziyarette konuşan Milletvekili Usluer, CHP’nin Eskişehir’de birinci parti olmasında, 3 milletvekili çıkarmasında ve oy oranını arttırmasında başarılı çalışmanın etkili olduğunu ifade ederek, seçim çalışmalarında kendilerine destek veren İl Yönetimine teşekkür etti. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren yönetim ise, Milletvekili Gaye Usluer’in bakan olmasını temenni ettiklerini söyledi. CHP İl Başkanı Ersen Yeniceli, partinin Eskişehir başarısında CHP örgütünün birlikte verdiği mücadelenin önemli rol oynadığını belirterek, “Eskişehir’in oyunu arttırarak buralara geldik, birlik ve beraberlik içinde bu başarıya imza attık” diye konuştu.
Partinin İl Genel Sekreteri Mey Sığ da, Milletvekili Usluer’in seçim sürecinde gerçekleştirdiği başarılı ve özverili çalışmaların, seçim sonuçlarında önemli rol oynadığını söyledi. Sığ, “Birinci sıra adayımız olduğunuz halde 1’inci sıra demediniz, çok çalıştınız, ben nasıl olsa milletvekili olurum, çalışmama gerek yok gibi bir düşünce içinde hiç olmadınız. Zaman zaman biz sizin hızınıza yetişemedik, partimiz adına size çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
BU KOLEKTİF BİR BAŞARI
Milletvekili Usluer, partililerin güzel düşünceleri ve temennileri için teşekkür ettiğini dile getirerek, şunları söyledi:
“Elbetteki bu kolektif bir başarı il, ilçe yönetimleri, belediyelerimizle hep birlikte çalışmanın bir yansımasıdır, bu başarı hepimizin. Ben parti meclisi üyesi olmam nedeniyle aynı zamanda örgüt tarafındayım. Adaylıklarımız açıklandığında bana Eskişehir’de üçlemeden gelme demişlerdi. Şimdi inşallah milletvekili sayısını 4’e çıkaracağız diye düşünüyoruz. En başından beri ‘Eskişehir’de birinci parti olacağız’ diyorduk. Hepimiz kolektif bir başarıya imza attık, mecliste beni gören herkes başarımızı kutladı, herkesin gözünün üzerinde olduğu bir şehir olduk. Bundan sonraki süreç kongre süreci. Bunların en iyi şekilde gerçekleşmesini istiyoruz. Hepimize çok daha fazla sorumluluk düşüyor, gelecekte yerel seçimlerde diğer ilçe belediyelerini de CHP’ye katma, genel seçimlerde ise oyumuzu daha da arttırma sorumluluğumuz var. Bundan sonraki süreç inşallah Türkiye adına daha iyi olacak."
KOALİSYON HÜKÜMETİ NASIL OLACAK?
Oluşacak hükümet ile ilgili de görüşlerini aktaran Usluer, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, 14 maddeyi açıklarken şu mesajı verdi: ’Biz herkesle koalisyona hazırız, uzlaşmadan yanayız, ancak uzlaşırken bir yandan da Türkiye’de yıpranmış kurumları onarmak üzerine yola çıktık. Bu maddeler ülke menfaatlerini önceleyen maddeler, bu açıdan çok önemli. Örneğin ’Siyasi ahlak yasasını çıkaracağız’ dediğimizde hede?miz ülke çıkarlarının öncellenmesidir. Bizim kırmızı çizgilerimiz ülkemiz ve milletimizin ortak iyisini yakalamak, demokrasiyi yeniden inşa etmektir. Seçim barajının düşürülmesi, YÖK yasasının yeniden düzenlemesi, Cumhurbaşkanı’nın Anayasa’nın belirlediği yetkiler dışına çıkmaması, yolsuzlukların engellenmesi ve yargılanması bu ilkeler arasında. Biz bu ilkeler çerçevesinde, milletimizin arzu ettiği şekilde uzlaşmaya hazırız. Bugün Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu bir açıklama yaparak ‘Başbakanlığı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye bırakabiliriz’ dedi, ’Vatan mevzu ise gerisi teferruattır’ demektir bu” ifadelerini kullandı.
BATI AVRUPA’DA KOALİSYONLAR İLE DAHA DEMOKRATİK YÖNETİMLER OLUŞTURULMAKTADIR
Koalisyonlarla ilgili olarak oluşturulmak istenen algının doğru olmadığına dikkat çeken CHP Milletvekili Usluer, “Bugün gelişmiş ülkelerde, Batı Avrupa’da koalisyonlar ile daha demokratik yönetimlerin oluşturulmaktadır. Son genel seçimlerde millet, ülkedeki gerilimin bitmesini istemiş, dört partinin parlamentoda temsiliyetini sağlamış ve uzlaşın, ülke demokratikleşsin mesajı vermiştir” dedi.
YARI ESKİŞEHİR YARI ANKARA
Usluer, ülkenin menfaatlerinden yana olan hiç kimsenin erken seçim düşünmediğini ifade ederek, şöyle konuştu:
“Çünkü erken seçimle partilerin oy dağılımı değişmeyecektir. Seçim sonucunda tek başına iktidar olamayan AKP’de bunun farkında. Bu nedenle kimsenin önceliği erken seçim değil. Maksimum uzlaşı ile bu sürecin çözümlenmesi en büyük dileğimiz. Eskişehir milletvekili olarak vaktimizin yarısı Eskişehir’de yarısı Ankara’da geçecek. Sizlerden gelecek taleplere her zaman açık olduğumu bir kez daha paylaşmak isterim. Hepinize seçim sürecindeki çalışmalarınız ve gösterdiğiniz yakınlık için teşekkür ediyorum.”
BAŞARI DEVAM ETMELİ
Daha sonra söz alan CHP İl Başkanı Ersen Yeniceli, “Eskişehir’de CHP birinci parti oldu Hep birlikte çalıştık, tüm adaylarımıza eşit mesafede olduk, belediye seçimlerinde ve genel seçimlerde başarılı sonuçlar aldık. Bundan sonrada bizlere düşen çok önemli görevler var. Önümüzdeki kongre sürecini parti içi demokrasiyi uygulayarak ve uyum içinde özenli bir şekilde geçireceğiz. Başarının devamlılığını sağlayacağız” diye belirtti.