Adıyaman’da polis tarafından durdurulunca ceza yediklerini düşünen sürücüler, polisin aşure ikramıyla karşılaşınca şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Muharrem ayı nedeniyle Adıyaman-Gölbaşı, Adıyaman-Kahta ve Adıyaman-Şanlıurfa karayollarında aşure dağıttı.

Ekipler araçları sağa çektirince sürücüler radara girdiklerini ya da trafik uygulaması yapıldığını sanarak tedirgin olurken, trafik polisleri Muharrem aylarını kutlayarak vatandaşlara aşure ikram etti.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Cem Hasan Patak, vatandaşların sürekli ceza yazıldığı yönündeki algılarını kırmak istediklerini söyleyerek, “Vatandaşlarımız, ‘Hep ceza yazıyorsunuz’ diyor. Biz bu düşünceleri kırabilmek için bu mübarek Muharrem ayında aşure dağıtımı yaparak vatandaşların gönlünü almak istedik. Hem Muharrem ayında aşuremizi ikram ediyoruz hem de vatandaşlarımızı hız konusunda, emniyet kemeri takmaları konusunda ve belli başlı kurallar konusunda uyarıyoruz. İlk durdurduğumuzda, 'Radara mı girdik, ceza mı yazılacak?' diye düşünen sürücüler, aşureyi ikram ettiğimizde şaşkınlıklarını ortaya koyuyor, daha sonra da aşureyi çok beğendiklerini söyleyip teşekkür ediyor” dedi.