Adıyaman’da, evlerinin çökmesiyle evsiz kalan 3 çocuklu Süslü ailesi, borç olarak aldıkları inşaat malzemeleri sonrası yapmak istedikleri ev tamamlanamayınca dondurucu havada kapısız, penceresiz, elektriksiz evde yaşam mücadelesi veriyor.

Yunus Emre Mahallesi'nde ikamet eden Süslü ailesinin ikamet ettiği toprak ev bilinmeyen nedenlerden dolayı çökerek yıkıldı. Sokakta kalan aile, Adıyaman Belediyesi'nin çimento, kum gibi yardımları ve vatandaşın destekleriyle beraber yakınlarından borç para alarak yeni bir ev yapmaya başladı. İnşaat haline getirilen ev, daha sonra tamamlanamadı. Tamamlanamayan evde kalan Süslü ailesi, kış ayının dondurucu soğuğunda penceresiz, kapısız, elektriksiz evde yaşam mücadelesi veriyor.

3 çocuğu ve hasta olan eşiyle birlikte soğuk kış gününde yaşam mücadelesi verdiklerini belirten Baba Kadir Süslü, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Baba Süslü, “Daha önceden yıkık dökük bir toprak evimiz vardı. O da dayanamadı çöktü. Belediyemiz tarafından çimento, kum gibi yardımlar yapıldı bizlere. Bizlerde belediyenin vatandaşların ve sağdan soldan topladığım borç paralar ile sokakta kalmamak için ev yapmaya başladım. Yaptığım evi daha tamamlayamadan ne malzeme kaldı ne para kaldı nede yardım isteyebileceğim biri kaldı. Zar zor geçiniyoruz. Kendimden geçtim ufak yaşta kendilerine daha bakamayacak 3 çocuğum var. Karım hasta çocuklarım hasta. Karımda, astım, bronşit, kalp gibi rahatsızlıklar var çocuklarımın da durumu aynı. Böyle giderse yaşam mücadelemizi de kaybedeceğiz gibi duruyor. Pek gücümüz kalmadı. Çoğu zaman etkili olan hava soğuklarına dayanamıyoruz. Yetkililerden yardım istiyorum Allah razısı için yardım etsinler. Hastalarım var, bu dert her geçen gün gittikçe artıyor. Eşimin durumu ger geçen gün kötüye gidiyor” şeklinde konuştu.

Süslü ailesi bu soğuk kış gününde penceresiz, kapısız, elektriksiz evde yaşam mücadelesi verirken, hayırseverlerden gelecek yardım elini bekliyorlar.