Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, 18 Mart Şehitler Günü Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü Yılı nedeniyle mesaj yayımladı.
Rektör Gönen, mesajında, Çanakkale Zaferi’nin; vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancın ve azmin, taktik ve dehanın zaferi olduğunu belirtti. Prof. Dr. Gönen, “Türk milletinin kahramanlığını, cesaretini, yurdunu savunmak için verdiği onurlu direnişini tüm dünyaya gösterdiği tarihi bir gündür. Çanakkale’de insanlık tarihinde eşine rastlanamayacak büyük bir savunma ve kahramanlık örneği gösterilerek kazanılan zafer, tüm dünyaya "Çanakkale geçilmez" gerçeğini kabul ettirmiş, bu durum dünya tarihinin de seyrini tamamen değiştirmiştir. Öyle ki cephelerde savaşa katılmış tüm milletler bugünü bizim milletimizle birlikte saygıyla anmaktadır ve geçmişin savaşı, bugünün evrensel barış ve kardeşliğinin çok önemli bir sembolü haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.
“Bugün Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılında, milletçe şehitlerimizin bize bıraktığı kutsal emaneti, her geçen gün aynı bilinç ve inançla daha da yükseklere taşımalıyız” diye belirten ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Gönen, şöyle devam etti:
“Bizi millet yapan yüksek değerleri canlı tutmalı, daima yüceltmeliyiz. Aynı zamanda bu şanlı zaferin nasıl kazanıldığını gelecek kuşaklara aktararak, bu ruhu sonsuza kadar yaşatmalıyız. Bu düşüncelerle, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale Zaferi’ni ve şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bizlere armağan eden; vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk ulusunun huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.”