Adıyaman’da sivil toplum kuruluşu temsilcileri yapılacak olan milletvekilliği seçimleri için görüşlerini beyan etti.
AK Parti Genel Merkezi tarafından alınan karar ile tüm Türkiye’de sivil toplum kuruluşları arasında temayül yoklaması yapılıyor. Adıyaman’da ki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yönetim kurulu üyeleri AK Parti’de kimi milletvekili görmek istediğini belirtti. Perre Salonda kurulan sandıklarda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yöneticileri oy kullandı.
Sivil toplum kuruluşları arasındaki temayül yoklamasının bayram havasında geçtiğini dile getiren AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen, ilgi ve alakanın çok güzel olduğunun altını çizdi. Bilen, temayül yoklamasıyla ilgili olarak, “2015 yılı Haziran ayında yapılacak olan 25. dönem milletvekili adaylarımızı belirlemek için partimiz STK’ların bütün yöneticilerin görüşüne başvuruyor. Bu gün bütün Türkiye’de görüş alınıyor. Bizde bu anlamda il, ilçe, belde, köylerde var olan STK’ların tamamının görüşlerine başvuruyoruz. Önerdiğimiz liste yok. Aday adaylarımızın, mevcut vekillerimizin haricinde de istedikleri kişilerin isimlerini yazabiliyorlar. Bir ile beş kişi arasında isim yazabiliyorlar.
Bu gün bayram havasında bu temayül yoklamasını gerçekleştiriyoruz. 2015-2019 döneminde adayların belirlenmesi için görüşlerini dile getiriyorlar. İlgi çok güzel. Tüm STK’lara teşekkür ediyoruz. Şehrin geleceğine yön vermek istiyorlar. Bayram ve şölen havasında bir iştirak var. Adıyaman adına çok memnun, çok mutluyum. Bu şekilde sahiplik, kucaklaşma duygusuna sahip oldukları için. Tek merkezde sandıklar kuruldu. Burada sayımlar yapıldıktan sonra bunu mühürleyerek genel merkeze teslim edeceğiz.
Bu tür bir yoklama Türkiye siyaset tarihinde ilktir. Daha öncede aday belirlemede STK’ların görüşlerine başvurulmuyordu. Sondaj usulü ile bu yapıyordu. Bu sefer bütün STK’larımızın ayrım yapmaksızın, tüm yöneticilerinin görüşüne başvuruluyor” ifadeleri kullanıldı.