TOKAT (AA) - Tokat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Ali Yavaş, 4. Tokat Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın 250 firmanın katılımıyla 12-15 Kasım tarihlerinde yapılacağını bildirdi.

Tokat Öğretmenevi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Yavaş, tarımdaki gelişmelerin en iyi takip edildiği yerlerin fuarlar olduğunu söyledi.

Dünyada ve Türkiye'de yapılan fuarların tarımdaki yeni gelişmeleri üreticilere sunarak teknoloji üretenler ile kullananlar arasında köprü görevi gördüğünü dile getiren Yavaş, "Bu amaç doğrultusunda Senateks fuar alanında 12-15 Kasım tarihlerinde Tokat Tarım ve Hayvancılık Fuarı 250 firmanın katılımıyla organize edilecek. Fuarımızın amacı tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi, yaygınlaştırılması ve tarımla uğraşan çiftçilerimizin sektördeki gelişmeleri, makine ve teçhizatlarını yakından takip etmelerini sağlamak" dedi.

Yavaş, fuarda tarımsal üretimde verimlilik ve kaliteyi önemli ölçüde etkileyen modern alet ve makine ile diğer tarımsal girdilerin sergileneceğini anlatarak, katılımcıların yeni teknoloji ürünü traktörler, biçerdöverler, toprak işleme, ekim dikim makineleri, modern sulama alet, makine ve ekipmanları, hayvancılıkla ilgili modern alet ekipmanları, tohum, yem ve katkı maddeleri, ilaç, gübre, örtü alet ve ekipmanları, diğer tarımsal alet, ekipmanları görme değerlendirme, alım ve satım imkanları oluşacağını kaydetti.

Yavaş, fuarın 10.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açık kalacağını, girişin ise ücretsiz olduğunu sözlerine ekledi.