Son günlerde halk arasında, basın yayın organlarında asgari ücretin yarısı kadar maaş alan muhtarın brüt asgari ücret üzerinden maaş aldıkları ve asgari ücretin yanında sosyal güvenceye sahip oldukları iddialarının dolaştığını kaydeden Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Konuyla ilgili açıklama yapma gereği duyduğunu vurgulayan Savuran şunları söyledi: “Bu iddialar karşısında muhtarlarımız derneğimize gelerek muhtar maaşları ve sosyal güvenceleri ile ilgili yanlış anlaşılmaların düzeltilmesi isteğinde bulunmuşlardır. Ödemiş Muhtarlar Derneği başkanı olarak; muhtarlarımıza verilen ücret öncelikle söylemek gerekirse maaş değil, hala ödenektir. Üstelik muhtarlarımıza verilecek olan 850 TL tutarındaki ödenek kanunun 2013 yılının Temmuz ayında çıkmasına rağmen 15 Ocak 2014 tarihinden itibaren geçerli olacaktır.

Yani muhtarlarımız 2013 yılı için hala 450 TL ödenek almaktadır. Bununla birlikte muhtarlarımızın sosyal güvencesi yoktur. 15 Ocak 2014 tarihinden itibaren 850 TL net ödenek verilecek, muhtarlarımızın da sosyal güvenlik primleri, verilmesi planlanan bu 850 TL ödeneğin içinde kesilerek ödeme yapılacaktır. Yani muhtarlarımız için değişen sadece ödeneklerinin arttırılarak 850 TL olmasıdır. Sosyal Güvence ve verilen paranın statüsü konularında herhangi bir değişiklik yoktur. Bu yanlış anlaşılmaların düzeltilerek, halkın doğru bilgi edinmesi için bu açıklamaya gerek duyulmuştur.”