AK Parti Kars Milletvekilleri Prof.Dr.Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla ortak mesaj yayımladılar.
Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan yayımladıkları ortak mesajda; "Her yıl 10 Ocak’ta kutlanan emektar basın çalışanlarımızın “Çalışan Gazeteciler Günü” nü ve devlet idaresinde önemli vazifelerde bulunan idarecilerimizin “İdareciler Günü” nü içtenlikle kutluyoruz. Zaman ve mekân fark etmeksizin her türlü zor şartlara göğüz gererek, halkımızın zamanında ve doğru bilgilendirilmesi için büyük bir çaba ve özveriyle çalışan gazeteciler, toplumun gözü ve kulağı gibidirler. Halkımızın duygularına tercüman olan, talep ve duyarlılıklarını yansıtmaya vesile olan gazeteciler, demokrasimizin gelişmesinde önemli bir role sahiptirler. Dolayısıyla, özgür ve tarafsız olarak önemli bir görevi yerine getiren, fedakârca çalışan gazetecilerimizin şartlarının iyileştirilmesinde, onlara gerekli olan desteğin sağlanmasında herkese görev düşmektedir" dediler.
Bilhassa yerel gazetecilerimiz, çok daha kısıtlı imkânlarla çok büyük bir gayretle toplumu bilgilendirme azmindedirler diyen milletvekilleri Prof. Dr. Kılıç ile Arslan, yayımladıkları ortak mesaj şu ifadelere yer verdiler:
"Yerelde çalışan gazetecilerimiz, demokrasinin temelini teşkil eden yerel demokrasinin dinamik unsurlarıdır. Yerel ve ulusal düzeyde çalışan gazetecilerimiz, ülkemizin sahip olduğu zenginliklerin bilinmesi ve tanıtılmasında önemli bir işleve sahiptir. Dolayısıyla, gerek yerel ve gerekse ulusal ölçekte çalışan emektar gazetecilerimize daha çok sahip çıkılması gerektiği çok açık bir geçektir.
Diğer yandan gerek yerelde ve gerekse de merkezi teşkilatlarda önemli hizmetler icra eden idarecilerimiz, devletimiz adına halkımızın her türlü ihtiyaçlarının temini, refahı ve huzurunun sağlanmasıyla birlikte, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma idealinin gerçekleşmesi istikametinde kendilerine tevdi edilen vazifeleri ifa etmektedirler. Bu duygularla, tekrar kıymetli çalışan gazetecilerimizin “Çalışan Gazeteciler Günü” nü ve kıymetli idarecilerimizin “İdareciler Günü” nü yürekten kutluyor, kedersiz, kaygısız, güven içinde huzur dolu bir hayat diliyor, çalışmalarında üstün başarılar temenni ediyoruz."