Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde restorasyonu tamamlanan Ceyhan Camii ile Battalgazi Cami’in yeni halılarının serme işlemleri tamamlandı.
Elbistan İlçe Müftülüğü, uzun süredir restorasyon nedeniyle ibadete kapalı bulunan Ceyhan Cami’inin yeniden cemaatle buluşması için son hazırlığını da tamamladı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından sürdürülen restorasyon çalışmaları bitme noktasına gelen Ceyhan Cami’in geçtiğimiz günlerde sipariş edilen halısının serme işlemleri tamamlandı. Müftülük aynı zamanda Battalgazi Cami’in de eskiyen halılarını yenisi ile değiştirdi.
Halı yenilemeleri hakkında bilgi aktaran Elbistan İlçe Müftüsü Muhsin Demirel, “Ceyhan Cami’mizin restorasyonu tamamlandı. Birkaç küçük rötuştan sonra camimizin eksiği kalmayacak. Bu çalışmaların bitmesi üzerine biz de İlçe Müftülüğü olarak camimizin halı siparişini vermiştik. Ekipler, halı serme işlemlerini tamamladılar. Temizliğin tamamlanmasının ardından camimiz ibatede hazır hale gelecek. En kısa sürede de camimiz cemaatiyle buluşacak” dedi.
Battalgazi Cami’in de halılarının yenisi ile değiştirildiğini kaydeden Müftü Demirel, “Battalgazi Cami’mizin de halıları eskimişti. Cemaatin daha rahat ve temiz bir ortamda namazlarını eda edebilmeleri adına bu camimizdeki halılar da komple yenisi ile değiştirildi. Bundan sonraki süreçte de camilerimizin acil ihtiyaçlarının karşılanması noktasında elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.