Ümit TÜRK/İSTANBUL, () MİLLİYETÇİ  Hareket Partisi (MHP) İstanbul 2. bölge milletvekili adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, eşi Füsun İhsanoğlu ile Sarıyer Yeniköy İlkokulu'nda oyunu kullandı.
Ekmeleddin İhsanoğlu, eşi Füsun İhsanoğlu ile Sarıyer Yeniköy İlkokulu 2313 no'lu sandıkta oyunu kullandı. Oyunu kullanan İhsanoğlu sandık görevlileriyle selamlaşarak, kolaylık diledi. Annesinin kucağında oy kullanmaya gelen bir çocuğu da seven Ekmeleddin İhsanoğlu, "Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bugün milletimiz oyunu saat 17:00'a kadar huzur ve sükun içersinde kullanmasını arzu ve temenni ediyorum" dedi. 

"BU SEÇİM MİLLETİN ARZU ETTİĞİ BİR SEÇİM DEĞİLDİ"
Seçim sonrası oyların şeffaf ve dürüst bir şekilde tasnif edilmesini de dilediğini belirten İhsanoğlu, buna göre çıkacak sonuca herkesin saygılı olmasını da silediğini ifade etti. İhsanoğlu, "Seçim, demokrasinin temel mekanizmasıdır. Beğenirse de beğenmezse de herkesin buna saygı göstermesi gerekmektedir" dedi. Türkiye'nin 5 ay içerisinde iki seçim yaptığını hatırlatan İhsanoğlu, "Bu gerçekten milletin arzu ettiği birşey değildir. Çünkü Haziran ile 1 Kasım arasındaki mesafe içerisinde Türkiye büyük huzursuzluk yaşamıştı. Ve Türkiye bunun bedelini ağır ödemiştir. Şehit olan evlatlarımız... Ankara'da ve değişik yerlerde teröre kurban giden vatandaşlarımız... Onun için bu seçimin huzur ve istikrar getirmesini niyaz ediyorum. Bu da sağlam siyasi iradeyle oluşması gerekir. Sağlam irade eskinin hatalarını tekrarlamayacak, milleti bir bütün olarak görecek, vatanın sathının bütünlüğünden herhangi bir feragat verilmeyecek bir siyasi irade olmalıdır" diye konuştu.

"HERKESİN MÜTEYAKKIZ OLMASI LAZIM"
'Seçim sonuçlarına yönelik kaygılarınız var mı?' sorusuna İhsanoğlu, "Herkesin müteyakkız olması lazım. Çünkü daha geçmiş seçimlerde örnekler var. Biz bunları biliyoruz. Fakat takdirle kaydetmek lazım ki Oy ve Ötesi gibi sivil kuruluşların teşebbüsleri, sivil vatandaşların gayretleri bu nahoş hadiselerin sayısını azaltıyor. Biz tabii bunların sıfırlanmasını istiyoruz" diye cevap verdi.

(FOTOĞRAF)