Gülseli KENARLI -Yaşar KAÇMAZ/İSTANBUL,()  İstanbul Finans Zirvesi (IFS) “Düşük Büyüme ve Düşük Faiz Ortamında Yol Almak" ana teması ile Hilton Convention Center'da başladı. Zirvenin açılışına katılan ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, açılış sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Yılmaz, bir gazetecinin Iğdır'da yaşanan terör saldırısını hatırlatması üzerine şunları kaydetti:
“Terörü bir kez daha lanetliyorum. Terör dünyanın belası, ülkemizin de maalesef uzun bir zamandır acısını çektiği bir hadise. Bu vesileyle şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyorum, aileleri başta olmak üzere bütün milletimizin başı sağolsun. Terörün sadece doğrudan bir bedeli yok, dolaylı bedelleri de var. Özelliklede Doğu, Güneydoğu olan insanlarımız için… Maalesef orada yaşayan insanlarımızın hem yaşam şartları olumsuz etkileniyor, hem de ekonomik şartları olumuz etkileniyor. Terör örgütünün de bunu çok sistemli bir şekilde yaptığını görüyoruz. Bir örnek vermek gerekirse, gümrük kapılarında görev yapan insanlara saldırılar oldu. Bu nedenle de bazı kapıları ister istemez tedbirler aldıktan sonra çalıştırmak durumundayız. Bunun bedelini orada yaşayan insanlarımız ödüyorlar. Terör örgütü aslında orada yaşayan insanlara zarar veriyor. Güvenlik güçleri yol emniyetini sağlamaya çalışıyorlar, insanın emniyetini, halkın emniyetini sağlamaya çalışıyorlar. Emniyetin olmadığı yerde ne ekonomi olur, ne turizm olur, ne ticaret olur. Terör maalesef bu tür bedeller ödetiyor bize. Ama biz bununla kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Hiçbir zaman bu terör hadiseleri başarıya ulaşamayacak. Dünyada da değişik ülkedeler de maalesef terörün yaşandığını görüyoruz. Ülkemizde maalesef bu konuda epeyce bir geçmişe sahip. Kararlı bir mücadele ile, topyekun bir mücadele ile inşallah farklı bir noktaya birlikte geleceğiz. Ama bugün itibari ile yaşadığımız hadiselerin elbette olumsuz etkilerini görüyoruz"

“AŞAĞI YUKARI KAZMA VURMAYA YAKLAŞMIŞ DURUMDAYIZ"
Cevdet Yılmaz, bir gazetecinin İstanbul Finans Merkezi alanı hakkında son durumu sorması üzerine, “Önemli bir aşamaya gelmiş durumdayız. TOKİ bu konuları takip ediyor. Belli ihaleler, projelendirmeler yapılmış durumda, aşağı yukarı kazma vurmaya yaklaşmış durumdayız. İnşallah kısa sürede kalan işlerimiz de tamamlanır ve hep birlikte temeli atarız inşallah" dedi.
Cevdet Yılmaz, bir ekonomiyi canlandırmak için bir çalışma olup olmadığını sorması üzerine, “Bir orta vadeli plan hazırlıkları içerisindeyiz, çalışmalarımız yapıyoruz" diye konuştu.

(FOTOĞRAF)