Yargıtay 22. Hukuk Dairesi, maaşı düşürülen işçinin bu sebeple istifa etmesi halinde kıdem tazminatı almasına hükmetti. Mahkeme, işçinin ücretinin azaltılması ve kesinti yapılmasının işçiye fesih hakkı vereceğine karar verdi.

Asgari ücret dışında performans ücretinde eksik ödeme yapılan bir işçi, 3. İş Mahkemesi'nde görülen davasında çalışma şartlarında değişiklik olmamasına rağmen haksız şekilde kesintiler yapıldığını öne sürerek iş akdini haklı sebeplerle feshettiğini söyledi. Ancak mahkeme işçiyi haksız buldu. 

Bunun üzerine Yargıtay'a başvuran işçi, kıdem tazminatı ile fazla mesai ücretlerinin ödenmesini talep etti. Mahkeme aldığı kararda işçiyi haklı buldu. Yargıtay 22. Hukuk Dairesi aldığı kararda ''İşveren, iş sözleşmesiyle veya sözleşmesinin eki niteliğindeki personel yönetmeliği ve benzeri kaynaklar ya da iş yeri uygulamasıyla oluşan çalışma şartlarında esaslı bir değişikliği, ancak durumu işçiye yazılı olarak bildirmek suretiyle yapabilir. Bu şekle uygun olarak yapılmayan ve işçi tarafından altı iş günü içinde yazılı olarak kabul edilmeyen değişiklikler işçiyi bağlamaz. İşçi değişiklik teklifini bu süre içinde kabul etmezse, işveren değişikliğin geçerli bir sebebe dayandığını veya fesih için başka bir geçerli sebebin bulunduğunu yazılı olarak açıklamak ve bildirim süresine uymak suretiyle iş sözleşmesini feshedebilir.' ifadelerini kullandı. 

Bu kararla birlikte maaşı azaltılan veya eksik ödenen çalışanların iş akdini feshedebilmesinin ve tazminat alabilmesinin önü açılmış oldu.