iyanet İşleri Başkanlığı İslam aleminin büyük bir heyecanla beklediği Ramazan ayı için temasını "İsraf Olmasın" olarak belirledi. Temanın tanıtımı ve Ramazan ayı içinde gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında Başkanlık Konferans Salonu'nda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet'in her yıl toplumsal sorunları gündeme alıp Ramazan ayının temasını belirlediklerini ifade ederek, şunları dile getirdi: "Bu seneki temamız son derece önemli bir konuyu gündeme getirmektedir. Bu sene diyoruz ki 'İsraf Olmasın'. Maalesef bir yanda açlığın, yoksulluğun ve sefaletin pençesinde kıvranan, ekmek, su gibi en temel gıda maddelerinden mahrum milyonlarca insan hayatta kalma mücadelesi verirken, diğer yandan çılgınca bir tüketim ve israfın varlığı maalesef acı bir gerçektir."

TARTIŞMALAR ÇIKMASIN

Ramazan ayında etkinliklerin, buluşmaların bir gösterişe ve eğlenceye dönüştürülmemesi gerektiğini vurgulayan Erbaş, "Bu güzel zamanlarda dinimiz, ibadetler ya da Ramazan’la ilgili ilkeler, kurallar ve kavramlar üzerinden yersiz ve gereksiz tartışmalarla ramazan manevi iklimine gölge düşürülmemesini ve milletimizin zihninin boş yere meşgul edilmemesini istirham ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

CAMİLERİMİZ HAZIR

Ramazan’da ibadetlerin huzur ve huşu içinde yapılabilmesi için 90 bin caminin hazır hale getirildiğini aktaran Erbaş, camilerde kadınlar, engelliler ile çocuklar için gerekli çalışmaların yapıldığını bildirdi. Erbaş ayrıca tüm camilerde mukabele okunacağını, her il ve ilçede en az bir camide hatimle teravih namazı kılınacağını belirtti.

37. FUAR DÜZENLENECEK

TDV tarafından Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'nın bu yıl 37'ncisi gerçekleştirileceğini de belirten Erbaş, "Kitap fuarlarımız bu sene yeniden İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda 16 Mayıs'ta, Ankara'da ise Gençlik Parkı karşısındaki Melike Hatun Camisi avlusunda 18 Mayıs'ta kapılarını kitapseverlere açacak" açıklamasında bulundu.

yenisafak