Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Kerim Tufan, 2014’te büyük yatırımlar yapmadıklarını, ancak küçük dokunuşlarla halkın yaşamını kolaylaştıracak işlere imza attıklarını belirterek, “Belediyemizin faaliyet bütçesi de projelerimiz de hazır. 2015 yılının ilk yarısı bitmeden önemli projelere başlayacağız” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı ikinci birleşim toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Kerim Tufan başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılı faaliyet raporu, meclis üyelerinin oy birliği ile onaylandı.
Toplantıda bir konuşma yapan Başkanvekili Tufan, Büyükşehir Yasası’nın ilk defa uygulanmasından dolayı 2014 yılının hazırlık dönemi olarak geçtiğini söyledi. 2015 yılının ilk yarısı bitmeden, Mersin’in geleceğine yön verecek olan birçok projeyi hayata geçireceklerini dile getiren Tufan, “Büyükşehir Yasası’nın zorlukları ile belediyeler de vatandaşlar da ilk defa karşılaşıyor. Aksaklıkları görerek ve sorun tespit çalışması yaparak çalışmalarımıza yön veriyoruz. 2014 yılı bunun yapılanmasıyla geçti. 2014 yılında büyük yatırımlar yapmadık ama küçük dokunuşlarla halkımızın yaşamını kolaylaştıracak işlere imza attık. Belediyemizin faaliyet bütçesi de projelerimiz de hazır. İnşallah 2015 yılının ilk yarısı bitmeden önemli projelere başlayacağız” ifadelerini kullandı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın seçim sürecindeki ‘Mersin’i birlikte yöneteceğiz’ sloganını hayata geçirdiğini vurgulayan Tufan, şunları söyledi: “Kentimizde hayata geçireceğimiz projelerde Sayın Başkanımız Burhanettin Kocamaz, kentin tüm dinamikleriyle bir araya gelip fikir alışverişi yapmıştır. Monoray projesinin örneklerini, kentin dinamikleriyle birlikte yerinde inceledi, toplu taşımayla ilgili konuda ilgili odalarla görüşerek fikirlerini aldı. Kentin ortak paydasında ortak kararlar alarak, Mersin’i birlikte daha da geliştireceğiz.”
Mersin’de kış aylarında artık sel olayının yaşanmadığına dikkat çeken Tufan, “Altyapıda büyük ölçüde eksiklikleri giderdik. Yağmur suyu ayrıştırma çalışmaları devam ediyor. Ayrıca, Ulaşım Master Planı’nın eski dönemde tamamlanmaması nedeniyle ‘Kavşak Projesi’ni hayata geçiremedik. Ulaşım Master Planı’nın tamamlanmasının ardından trafik sorununu büyük ölçüde çözecek olan ‘Kavşak Projesi’ni hayata geçireceğiz. Monoray Projesi ise çok ciddi bir proje, apar topar uygulamak doğru değil. Yarın bu konuda halkımıza cevap veremezsek, bu bir vebaldir. Bu nedenle bu proje üzerinde çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz” diye konuştu.
Mersin’de sivrisinekle mücadele çalışmaları kapsamında larva mücadelesinin yapıldığını da kaydeden Tufan, Mersin halkının rahat bir yaz mevsimi geçireceğini sözlerine ekledi.