Hakkari İl Müftülüğü’nün organize ettiği Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ilk defa semazen gösterisi yapıldı.
Hakkari Müftülüğü tarafından Hz. Muhammed’in (s.a.v) kutlu doğumunun 1444. yılı münasebetiyle bir halı sahada program düzenlendi. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği programa Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Hakkari Müftüsü M. Faysal Geylani, Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, vali yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile binlerce vatandaş katıldı. Hakkari’de ilk defa sahnelenen semazen gösterisi vatandaşlardan tam not alırken, salonda yer bulamayan çoğu kişi de gösteri ve programı ayakta takip etmek zorunda kaldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla başlayan programda konuşan İl Müftüsü M. Faysal Geylani, 1989 yılından bu yana her yıl Kutlu Doğum Haftası nedeniyle program düzenlendiğini, bu yıl da “Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” temasıyla etkinliklerin yapıldığını söyledi. Geylani, Hazreti Muhammed’in yaşamı ve ahlakından bahsederek, başta Müslümanlar olmak üzere bütün insanların Hazreti Muhammed’in yaşamını ve ahlakını örnek alması gerektiğini belirtti.
Dergah İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahilerle devam eden programda Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Sekreteri Halil Atalay, “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu bir sunum yaptı. Atalay, sunumunda Hazreti Muhammed’in örnek kişiliğinden kesitler anlatarak, insanlar arası saygı, sevgi ve hoşgörünün önemine dikkat çekti. Müslümanlar arasındaki birliğe dikkat çeken Atalay, ‘Kul hakkı’ yemenin hem din hem de toplumsal yapı içinde kabul edilemeyecek bir davranış olduğunu anlattı.
Program, Dergah İlahi Grubu’nun sahne almasının ardından yapılan dualarla son buldu.