MERSİN Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Toroslar İlçesi'ne bağlı Alanyalı ve Sadiye mahallelerinde karda mahsur kalan iki hastaya ulaşarak tedavi olmalarını sağladı.

Kentin yüksek rakımlı mahallerinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açma çalışmalarına başlayan Kırsala Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri, Alanyalı Mahallesi Kuyualan mevkiinde rahatsızlanan Nesibe Oksal'ı (60) almak için giden ambulansın yolun kar yağışından ulaşıma kapanması nedeniyle yolda kaldığı bilgisini aldı. Karla mücadele ekipleri ambulansın yolunu açarak, hastaya ulaşılmasını sağladı. Sadiye Mahallesi'nde rahatsızlanan Hayriye Yıldız'ı ise ekipler kar temizleme araçlarıyla bulunduğu yerden alarak sağlık birimlerine ulaştırdı.
Toroslar, Yenişehir, Mezitli ve Akdeniz İlçelerine bağlı yüksek rakımlı 30 mahallede, 7 ekip ve 20 kar temizleme aracı ile çalışmalarına aralıksız devam eden ekipler, yolların buzlanmasına bağlı meydana gelebilecek kazaların önüne geçmek için tuzlama çalışmaları yaptı. Mersin'in yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 1 metreyi bulması nedeni ile de ekiplerin bölgede sürekli olarak çalışma yaptıkları bilgisi verildi.