Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek 2013 yılında saha uygulamaları başlayan Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında, 2014 yılı yatırım programında Bayburt için 3 milyon TL’lik yatırım planlandığını açıkladı.

Özbek yayınladığı yazılı basın açıklamasında, “Bayburt’un en önemli can damarlarından birisi olan Çoruh Nehri havzasının rehabilite edilmesi ve havzadaki kırsal yaşamın iyileştirilmesi amacıyla yürütülen Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında ilimizde uygulama alanında bulunan köylerde sulama altyapısının iyileştirilmesi, mera ıslahı, meyve sebze üretimi ahır iyileştirme gibi birçok alanda çiftçilerimize destek sağlanacaktır.

Erzurum, Artvin ve Bayburt illerindeki Çoruh nehrinin geçtiği mikro havzalarda uygulanacak projenin toplam bütçesi yaklaşık 125 milyon TL olup proje 2019 yılına kadar devam edecektir. Bu süre içerisinde de ilimiz Çoruh havzasında bulunan kırsal altyapıyı ve yaşamı destekleyen birçok çalışma yapılacak olup, 2014 yılında Masat Vadimizde bulunan 5 köyde yaklaşık 3 milyon TL’lik yatırım yapılacaktır. İlerleyen yıllarda Çoruh havzasındaki diğer köylerimizde de benzer faaliyet ve çalışmalara devam edilecek olup, Bayburt tarihinde kırsal alanda uygulanan ilk dış kaynaklı proje olan Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesinin İlimize hayırlı olmasını diliyorum.“dedi.