Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürü Kasım Piral, yeni yılda küçükbaş etin daha fazla tüketilmesini hedeflediklerini belirterek kamu kurumlarına dana etinin yanında koyun ve keçi eti de satacaklarını açıkladı. Piral, “Toplumun yeterli ve dengeli beslenmesi önceliğimiz” dedi.
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Piral, piyasada düzenleyici ve destekleyici bir rol üstlenen ESK’nın besicileri desteklemek ve tüketicilere uygun fiyata ürünler ulaştırmak için çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Türkiye’de kırmızı et ihtiyacının ağırlıklı olarak büyükbaş ürünlerden karşılandığına dikkat çeken Piral, “Bakanlığımız ile birlikte büyükbaş ürünlerin yanında küçükbaş ürünlerin tüketimini artırmayı hedefliyoruz. Toplumun yeterli ve dengeli beslenmesi önceliğimiz” dedi.
Piral, şunları kaydetti:
“Kamu kurumları ile yaptığımız anlaşmalar sonucunda önümüzdeki dönemde koyun ve keçi eti satışlarımızı yüzde 20 oranında artırmış olacağız. Ayrıca yeni yılda kurum mağazalarımızda da koyun, kuzu ve keçi eti satış miktarlarımızı yükselteceğiz, halkımıza uygun fiyata ve sağlıklı küçükbaş eti ulaştıracağız.”