Bursa'da Çeçen komutanın kızı yüzünden çıktığı iddia edilen ve bir kişinin ölmesi, iki kişinin yaralanması ile sonuçlanan cinayetin zanlılarından iki kişi, yurt dışına çıkmaya hazırlanırken mısırcı kılığındaki polislerce yakalandı.

Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesinde Çeçen komutanın kızı Laura K. (24) yüzünden 11 Haziran 2014 günü saat 19.30 sularında çıkan kavgada bıçakla yaralanan, genç kızla ilişkisi olduğu belirtilen Ahıska Türkü Vatenbek Mavludov (34) öldü. Mavludov’un arkadaşı Murat Demirel bıçakla, Mahmut Eşref ise silahla yaralandı. Olaydan sonra 7 ve 31 plakalı araçlarla kaçan Çeçen ve Gürcü asıllı olduğu bildirilen 9 kişiden 3’ü olan M.O. (43), A.M. (38) ile G.G. (30) Kocaeli’nde gözaltına aldı. Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 kişi tutuklandı.

Aralarında Çeçen komutan Sultan K.’nın büyük kızı Latmira K.’nın da aralarında bulunduğu 6 kişi ise aranıyordu. Arananlardan Latmira K. ile dini nikahlı eşi Muhammet B. ise dün akşam üzeri İstanbul’dan yurt dışına kaçma hazırlığında iken yakalandı. Yakalanan ve kılık değiştirdikleri belirtilen Latmira K. ile Muhammet B. getirildikleri Bursa’da sorgularının ardından adli mercilere sevk edildi. Latmira K. ile Muhammet B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Latmira K.’nın sorgusunda iddiaları kabul ettiği öğrenildi. Latmira K.’nın telefonda yaşanan küfürleşmeden sonra konuşmak için İstanbul’dan geldikleri, Bursa’da kavga çıktığını söylediği belirtildi.

YURT DIŞINA KAÇMAYA HAZIRLANIYORLARDI

İddiaya göre, İstanbul’da yaşayan ve Çeçenistan’da komutanlık yapan Sultan K.’nın, Bursa’da yaşayan kızı Laura K. ile evli olduğu bildirilen Vatenbek Mavludov arasında gönül ilişkisi başladı. Bu ilişkiyi öğrenen genç kızın İstanbul’da yaşayan ablası Latmira K., Vatenbek Mavludov’u telefonla arayarak tasvip etmedikleri ilişkilerine son vermelerini istedi. Tartışmanın ardından telefonda küfürleşme yaşandı.

Bunun üzerine öfkeli abla, beraberindeki 8 kişi ile birlikte İstanbul’dan iki otomobille Bursa’ya geldi. Merkez Osmangazi İlçesi Panayır Mahallesi’ne gelen abla ve beraberindekilerle Vatenbek Mavludov ve Türk vatandaşlığına geçen Murat Demirel (35) ve Mahmut Eşref (36) ile buluştu. Taraflar arasında çıkan tartışma bir anda bıçak ve silahların kullanıldığı kavgaya dönüştü.

Kavga sırasında 4 yerinden bıçaklanan Vatenbek Mavludov kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Arkadaşı Murat Demirel ise göğsünden aldığı tek bıçak darbesiyle yaralanıp Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Diğer arkadaşları Mahmut Eşref ise silahla ağır yaralandı.

Kanlı kavganın ardından zanlıların yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatan Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kaçanların peşine düştü. Şüpheliler, otomobillerden birini Gemlik’te terk ederken, diğer araç İzmit’te ele geçirilerek Gürcistan ve Çeçen uyruklu 3 kişi yakalandı.

Olayla ilgili Çeçen komutanın büyük kızı Latmira K.’nin de aralarında bulunduğu 6 kişi ise aranıyordu. Aranan Latmira K. ile Muhammet B. İstanbul’da yakalanarak Bursa’ya getirildi. Diğer dört kişinin ise yakalanmasına çalışılıyor.

POLİS MISIRCI KILIĞINDA YAKALADI

Bu arada kaçan zanlılardan Latmira K. başta olmak üzere Muhammet B. ve diğer zanlıların yakalanması için Bursa’dan 6 kişilik iki ekip oluşturuldu. Ekipler tarafından Bursa başta olmak üzere Kocaeli, Yalova ve İstanbul’da 20 günlük çalışma ve 6 adreste takibat yapıldı. Bursa’da yaşayan Çeçen komutanın kızı Laura’nın yaşadığı Bursa’daki evinde yapılan aramada 6 adet kuru sıkı tabanca ile çeşitli ebatlarda çok sayıda fişek ve sahte pasaport ve mühürler ele geçirildi.

Bu illerde 20’ye yakın şahıs yakalanıp sorgulanırken, en son İstanbul Pendik ve Aksaray’da iki adres belirlendi. Bu süre zarfından kurulan ekipteki polisler mısırcı ve diğer seyyar satıcı kılığına girerek bu kişilerin belirlenen adrese gelmesini bekledi. Ayrıca İnterpol ile de iletişime geçen özel ekipler, bu süre zarfından zanlıların yakıt aldıkları belirlenen 50 kadar petrol istasyonunda araştırma yaptı. Ayrıca sınır kapıları ile irtibata geçilerek zanlıların yurt dışına kaçma ihtimalinin olduğu belirtildi.

İstanbul’da belirlenen adrese on gün sonra gelen Latmira K. ve dini nikahlı eşi Muhammet B. yakalandı. Kimlik ve kılık değiştirdiği belirlenen Latmira K. ve dini nikahlı eşi Muhammet B.’nın birçok kamera görüntüsünden takibini yapan ekipler, Latmira K.’nın çarşaf giyip gözlük takmaya başladığını tespit etti. Dini nikahlı eşi Muhammet B.’nin de saçlarını keserek sakal bıraktığı ortaya çıktı. Ayrıca Latmira K.’nın Melike ismini kullandığı belirlendi.

Siyah kuşak sahibi ve aikido bilen zanlıların yakalanmasında büyük zorluk yaşandı. Bu sırada arbede yaşandığı öğrenildi. Zanlıların 3 gün içinde yakalanmaması halinde yurt dışına kaçacakları belirlendi. Zanlıların üzerinde sahte pasaportlar ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.