ZONGULDAK (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Erasmus-Gençlik Programı kapsamında, "Vatandaşlık ve Yeni Medya" Projesi'nin uygulaması için Zonguldak'a gelen yabancı öğrencilere, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Eğitim Ocağı gezdirildi.

İtalya, Slovakya, Slovenya, Litvanya, Yunanistan, Bulgaristan, Hırvatistan, Danimarka, Estonya, Makedonya, Macaristan'dan gelen öğrenci grubu, madenci ceketi ve çizmesi giyip, baret takarak eğitim ocağına girdi.

TTK maden yüksek mühendisi Sefa Elibol, taş kömürü ocaklarının jeolojik yapısı ve çalışma koşullarının yanı sıra iş güvenliği ve işçi sağlığı konularında öğrencilere bilgi verdi.

Ocakta görevli İlhan Kutlu ise öğrencileri maden ocağıyla ilgili çeşitli konularda bilgilendirdi.

Makedonya'dan gelen Blagoy Ristov, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'i ziyaret ettiklerini ve burada kentteki taş kömürü faaliyetiyle ilgili bilgi aldıklarını söyledi.

Maden ocağını ilk defa gezdiğini anlatan Ristov, "Makedonya'da bulunduğum kentte kömür madeni var. İlk defa burada bir maden ocağını ziyaret ediyorum. Ülkemde çıkartılan linyit kömürü enerji üretiminde kullanılıyor. Ocağa girince heyecanlandım" dedi.

Oana İordachescu da Romanya'dan geldiğini belirterek, "İlk defa ocağa girdim. Kentte maden ocağında çalışan işçilerin çalışma koşulları kolay bir şey değil. İşçilerin ileride koşullarının daha iyi olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.

TTK Eğitim Ocağı, mesleğe yeni başlayan madencilere pratik bilgilerin verilmesinin yanı sıra turistik geziler için de kullanılıyor.