Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
AK Parti hükümetlerinin yurt çapında sağlık alanında yaptığı reform niteliğindeki yatırım ve hizmetlerin vatandaşları son derece memnun ettiğini vurgulayan Başkan Asya, “Hükümetimizin özellikle son yıllarda sağlık alanındaki başarılı çalışmaları ile dünya ülkeleri arasında önemli bir mesafe kat etmiştir. Hükümetimiz, her ferdin temel ihtiyacı olan sağlık hizmetini en güvenilir ve en kaliteli şekilde milletimize ulaştırmayı hedeflemiştir. Halkımızın desteği, sağlık personellerimizin ve doktorlarımızın çalışmaları ile 12 yıllık Ak Parti hükümeti iktidarı dönemi süresince sağlık alanında büyük kazanımlara imza atıldı. Herkesin eşit derecede sağlık hizmeti alması amacı ile toplumuzun sağlık hizmetlerine ulaşması daha da kolaylaştırılmıştır. İnsan odaklı hizmet verilmeye başlanmış, bunun neticesinde sağlık hizmetleri vatandaşımızın ayağına kadar getirilmiştir” ifadelerini kullandı.
Sebebi ve gerekçesi ne olursa olsun sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen şiddet olaylarını da kınadıklarını vurgulayan Asya, insanların hayatlarını kurtarmak için bu kadar büyük fedakarlıklarla gece gündüz demeden gayret gösteren sağlık çalışanlarına böyle bir davranışın sergilenmesinin kesinlikle yanlış ve asla olmaması gereken bir olay olduğunu belirtti. Şiddetin asla bir hak arama metodu olmadığının da altını çizen Asya, artık bu tür çağ dışı kaba kuvvete dayalı davranış ve hareketlerin son bulması gerektiğini dile getirdi. Belediye Başkanı Asya mesajının sonunda ise, “Bu duygu ve düşüncelerle insan hayatını her şeyin üstünde tutan, tüm zorluklara rağmen özveri ile çalışmalarını sürdüren hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.