Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, medyada "Hastanedeki gaz kaçağı  sonrası bir kişi öldü" şeklinde bazı haberlerinin yer aldığı belirtilerek, şunlar  aktarıldı:
 
"Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi reanimasyon yoğun bakımda  ileri evre mide kanseri, akciğer ve kemik metastazı tanılarıyla solunum destek  cihazına bağlı olarak takip edilen 51 yaşındaki 

Suriye uyruklu Muhammed Eco adlı  hasta, olay vuku bulduğunda tedbiren Adana Devlet Hastanesi yoğun bakıma  nakledilmiş olup 26 Ağustos'ta vefat etmiştir. Merhum hasta, olay günü herhangi  bir operasyon geçirmemiş ve anestezi almamıştır. Olay anı ameliyat edilen 6  hastadan biri de değildir."
 
Hastanedeki gaz probleminin ameliyathane bölümünde gerçekleştiğinin  vurgulandığı açıklamada, olayla ilgili adli makamlarca ve Bakanlığın denetim  elemanlarınca başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
 
Açıklamada, olay sırasında ameliyat edilen hastaların durumunun iyi  olduğu belirtilerek, "Hal böyleyken ileri evre mide kanseri olan ve tedbir amaçlı  başka bir hastaneye sevk edilen Muhammet Eco adlı hastanın hayatını kaybetmesi  gaz kaçağı ile irtibatlandırılamaz. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına  başsağlığı dileriz. Olayın idari ve savcılık soruşturması devam etmektedir."  ifadeleri kullanıldı.