Eğitim Bir-Sen Amasya Şubesi üyeleri, öğretmenlerin okullarda nöbet tutmalarıyla ilgili tepki amaçlı basın açıklaması düzenledi.
Tuttukları nöbet karşılığı ilave bir ücret almayan öğretmenlerden karşılığı ödenmeyen bir emeğin beklendiğini belirten Eğitim Bir-Sen Amasya Şubesi Başkanı Kerem Camcı, “Angaryaya hayır diyor, nöbet görevi için ücret istiyoruz” dedi.
Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde açıklama yapan Kerem Camcı, “Öğretmenlik mesleğinin asli bir unsuru olmayan ancak buna rağmen sorumluluğu son derece geniş olan bu görevin idari nitelikli bir görev olduğu, bu itibarla mesleğin ifasını doğrudan ilgilendirmeyen bu türden tedbirlerin öğretmenlerin üzerine yıkılmaması gerektiği açıktır. Bu nedenle temizlik ve güvenlik gibi okul ortamının ve öğrencilerin güvenliğinin ve esenliğinin sağlanması noktasında eğitim-öğretime yardımcı bir undur niteliğinde olan bu görevin öğretmen haricindeki görevlilerce yürütülmesi kamu hizmetinin doğası gereğidir” diye konuştu.
Kamu kurumlarında yapılan her nöbet görevinin bir karşılığının bulunduğunu vurgulayan Camcı, “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında nöbet görevinin bir karşılığının olmamasının izah edilecek bir tarafı yoktur. Toplu sözleşme masasının yanı sıra Kasım 2013, Mart 2014 ve Kasım 2014 Kamu personeli danışma kurulu toplantılarına da taşıdığımız eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerce fiilen yerine getirilen nöbet görevi karşılığında tutulan her gün için ek ders ücreti ödenmesi yönündeki talebimizin geçen süre zarfında karşılanması noktasında somut bir adım atılmaması üzerine haklı davamızda kamuoyu bilinci oluşturmak ve acil çözüm bekleyen sorunu konunun muhataplarının dikkatine sunmak amacıyla böyle bir kampanya başlattık” şeklinde konuştu.