Mardin’deki STK’larda görev yapan gençler, Genç STK Birliği’ni kurmak için karar aldı.
Mardin Genç MÜSİAD, Genç Memur-Sen, MARMED ve TUGVA’nın yönetiminde yer alan bazı gençler, Mardin Memur-Sen Şubesi toplantı salonunda bir araya geldi. Tanışma ile başlayan toplantıda açılış konuşmasını yapan Mardin Genç Memur-Sen Başkanı Hamza Doğan, Genç STK Birliği hakkında kısa bir bilgi verdi. Mardin’de bulunan ve her şeyden önce Allah rızası ve toplumun faydasını gözeterek farklı kulvarlarda aynı niyet ile hizmet etmeyi vazife gören STK’ların gençleri ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Doğan, "Mardin’de Gençlik adına yapılan çalışmaları ile Mardin’e hizmet eden siz değerli kardeşlerim ile bugün inşallah çok verimli ve Allah’ın sevgisini kazanacağımız bir istişare olacaktır. dedi.
"GENÇLERİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL BÜROKRASİ"
Toplantıya katılan Mardin Genç MÜSİAD Başkanı Veysel Öndeş de gençlerin sahip olduğu potansiyele dikkat çekerek gençlerin önünün açılması gerektiğini söyledi. Gençlerin gerek iş dünyasında gerekse de bürokrasi dünyasında karşılaştığı sorunlar hakkında bilgi veren Öndeş, "Görevlerimiz arasında olan girişimcilere destek ve yol göstermede çok sıkıntı yaşıyoruz bürokratik engellerden dolayı özellikle KOSGEB’in bürokratik surecinin olması bizi sıkıntıya sokuyor. Bölgemize mevcut bölge sorunlarından dolayı büyük yatırımcı gelemediği için de geriye KOBİ’ler ve girişimciler kalıyor. Onlar da desteklerin azlığından ve bürokratik engellerden dolayı çalışmalarına başlayamıyorlar" diye konuştu.
"GENÇLERİN BİLİNÇLENDİRİLMESİ GEREKİYOR"
Gençlerin eğitim ve meslek edinme yollarında yaşadıkları sorunlar hakkında bilgilere veren TUGVA Yönetim Kurulu üyesi lise koordinatörü olan Bedrettin Artış da, "Bizler de dernek olarak yeni kurulduk. İnşallah Mardin’de çalışmalarımıza öğrencilerimize barınma hizmetleri sağlamak için gönüllü çalışacağız. Gençlerin bilinçlenmesi ve inançlı bir gençliğin yetişmesi için bizler de elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz" şeklinde konuştu.
Toplantı sonunda alınan ortak kararla Mardin’de Genç STK Birliği’nin kurulmasına, bu konuda çalışmaların başlanmasına karar verildi.