Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, haşere ile mücadele görev alan personele yönelik hizmetiçi eğitim semineri düzenlendi.
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü tarafından, Malatya genelinde yürütülen ilaçlama çalışmalarından istenilen sonucun alınmasını sağlamak amacıyla, personele haşere ile mücadelede izlenecek yollar hakkında eğitim verildiği bildirildi.
Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi Konferans Salonu’nda düzenlenen, Veteriner Hekim Muhammed Küfrevi’nin konuşmacı olarak katıldığı hizmetiçi eğitim semineri sırasında ilaçlamada görev alan personellere; sivrisinek, karasinek, tatarcık vb haşerelerin üremeleri, yaşam alanları, bunlarla ilgili mücadele yöntemleri, mücadelede kullanılan araç ve ekipmanlar, personelin alması gereken koruyucu tedbirler ve kullanılan ilaçlar hakkında bilgiler verildi.
Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürü Şaban Aşıcı, hizmetiçi eğitim seminerlerinin belli periyotlarla devam edeceğini belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’ın talimatları doğrultusunda ilaçlamada görev alan personellerimize eğitim veriyoruz. Haşere ile mücadele için yoğun bir ilaçlama yapıyoruz, çalışmalarımız yıl boyunca devam edecektir. Sürdürdüğümüz ilaçlama çalışmalarının başarılı olabilmesi için muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın da bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz” dedi.