Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Kula Gençlik Merkezi Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında Kula’daki tüm Kur’an Kursu öğrencilerini Çanakkale’ye götürüyor.
Kula Gençlik Merkezi Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma programı kapsamında düzenlenen "100. Yılda 100 Kur’an Kurslu ile Yasin-i Şerif" projesi kapsamında 28 Mart Cumartesi günü Kula Müftüsü Talat Özmet’in de eşliğinde Gökçeören Yatılı Kur’an Kursu, Sarıgöz Camii Yatılı Kur’an Kursu ve Mehmet Sandallı Kur’an Kursu öğrencilerini ve hocalarını Çanakkale’ye götürüyor.
Konuyla ilgili olarak bilgi veren Kula Gençlik Merkezi Lideri Selçuk Şentürk, "Bu projedeki amacımız; Çanakkale’nin 100. yılında 100 Kur’an Kursu öğrencisiyle Çanakkale’de şehit olan gençlerimiz ve aziz şehitlerimiz için şehitliklerde onların ruhlarını yad etmek, onlar için Kur’an-ı Kerimler ve Yasin-i Şerifler okumak. Ayrıca Kur’an Kursları’na olan talebin artarak Kur’an Kursları’nın önemine vurgu yapmak ve farkındalığını artırmak temel hedeflerimizdendir." dedi.