Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye’nin AB ülkelerinden hiçbir eksiğinin olmadığını aksine çok büyük artılarının olduğunu söyledi. Bağış, “Demokrasiyi icat etmekle demokrat olunmadığını da görüyoruz. Demokratikleşme konusunda Türkiye birçok ülkenin önünde gidiyor.” dedi.

Haliç Kongre Merkezi’nde 2013 Yılı Comenius Okul Ortaklıkları Projeleri açılış toplantısı yapıldı. Programa Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türk Ulusal Ajansı Başkanı Bülent Özcan ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Bakan Avcı, “Okul öncesinden üniversite eğitimine, mesleki eğitimden yetişkin eğitimine kadar hayatın her anındaki eğitimi kapsayacak şekilde yapılandırılan hayat boyu öğrenme programının bir alt bileşeni. 300 bin üzerinde vatandaşımızı da bu proje çalışmaları kapsamında Avrupa ülkelerinde kısa ve uzun süreli eğitim sağlıyor. Okul eğitiminde kaliteyi artırmayı hedefliyor. Bunun anlamı eğitim sistemimizin uluslararası etkileşime ve hareketliliğe açık bir hale gelmesidir.” ifadelerini kullandı.

Yunus Emre’nin İlim ilim bilmektir şiirini okuyarak sözlerine başlayan Egemen Bağış ise “Biz kendimizi bilmek, kendimizi bildikten sonra kendimizi tanıtmak için bu tür projeleri çok önemsiyoruz. Çok şükür hükümetimizin kararlılığı ve öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin bu projelere ilgisi nedeniyle artık AB standartlarına kavuştuk. Yunanistan’da gittiğimde bazı gözlemlere bulundum. Türkiye’nin sınırlarından şöyle bir çıktınızda Türkiye’nin AB Ülkelerinden hiçbir eksiği olmadığı gibi aslında çok büyük artıları olduğunu görüyoruz. Demokrasiyi icat etmekle demokrat olunmadığını da görüyoruz. Demokratikleşme konusunda Türkiye birçok ülkenin önünde gidiyor. Bireysel hak ve özgürlüklerde, ifade özgürlüğü konusunda çok daha farklı bir noktadayız. Türkiye’nin attığı bu demokratikleşme adımlarının şeffaflaşma adımlarının bulaşıcı olmasını da ümit ediyoruz. Önce komşularımıza sonra insanlığın geneline yeni bir ışık tutmasını ümit ediyoruz.” şeklinde konuştu.