BAYBURT (AA) - Bayburt Hayırseverler İmam Hatip Ortaokulu'nda öğrencilerin öğrenim sürecini zenginleştirerek, kalıcılığı artırmak ve dikkat dağınıklığını gidermek için farklı bir eğitim tekniği uygulanmaya başlandı.

Okul Müdürü Ali Aktaş,  "Eğlenerek Öğreniyorum, Öğrendiğimi Unutmuyorum" Projesi'nı basına tanıttı.

Projenin öğrenciler için dikkat çekici olduğunu belirten Aktaş, "Merdivenlere yazdığımız Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, güncel konular ve İngilizce dersiyle ilgili cümleler, öğrencilerimize ilginç ve dikkat çekici geliyor. Böylece öğrenmeleri daha kolaylaşıyor, kalıcı hale geliyor. Öğrencilerimizi sınıf ve ders dışında da farklı yöntem ve tekniklerle eğitmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz her basamağı çıktıklarında gün içerisinde kullandıkları konuşma metinlerini okuyup daha güzel kavrıyor. Şu an okulumuzdaki tüm öğretmenlerimizle bu çalışmanın öğrencilerimiz üzerinde çok olumlu etki bıraktığını, hem görerek hem de eğlenerek öğretim yapıldığında kalıcılığın ve dikkatin yoğunlaştığını ve bilgilerin pekiştiğini gözlemliyoruz" dedi.

Aktaş, özellikle günlük hayatta karşılaşılabilen bilgileri sürekli kullanılan merdivenlere yazarak öğrencilere sınıf ve ders dışında da farklı yöntem ve tekniklerle eğitim vermeyi düşünerek okullarında söz konusu projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti.