KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında düzenlenen asayiş kursunu başarıyla tamamlayan bin 480 uzman erbaş için tören düzenlendi.

Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı Kışlasında 12 hafta süren asayiş kursuna katılan uzman erbaşlar, operasyon eğitimi, pusu, baskın, hukuk, insan hakları, arama kurtarama ve ilk yardım eğitimi aldı.

Kursu başarıyla tamamlayan bin 480 uzman erbaş için alayda yemin töreni yapıldı.

Alay Komutanı Albay Ergün Cebeci, törende yaptığı konuşmada, vatan görevinin önemine işaret etti.

Kursu tamamlayan askerlere seslenen Cebeci, şunları söyledi:

"Meşakkatli fakat onurlu bir meslek yaşamına hazır hale geldiniz. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünün korunması için üstün görev anlayışı ile mesai mefhumu gözetmeksizin fedakarca görev yapan Jandarma teşkilatının çeşitli birimlerinde görev alacaksınız. Aldığınız eğitim, bu görevleri başarmanız için yeterlidir."

Konuşmaların ardından uzman erbaşlara Vali Yaşar Karadeniz, Bilecik 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel, AK Parti Kastamonu milletvekilleri Metin Çelik ve Murat Demir, eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli orgeneral Atilla Ateş ile Belediye Başkanı Tahsin Babaş tarafından belgeleri verildi.

Törende, uzman erbaşların sunduğu tüfekli hareketler ile göğüs göğüse muharebe tekniği gösterileri katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Gösterinin sonunda askerlerin kule oluşturarak Türk bayrağını açması da büyük alkış aldı.

Tören geçişinin ardından uzman erbaşlar aileleriyle bir araya gelerek özlem giderdi.