Arzu KAYA/İSTANBUL,() Ümraniye'de geçtiğimiz Kasım ayında polisin belinden silahını alarak etrafa ateş eden ve özel harekat polisinin de devreye girdiği olayda tutuklanan Ali Elmas, ilk celse tahliye oldu.

POLİS MEMURUNUN TABANCASINI ALARAK ETRAFA ATEŞ ETTİ
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre, geçtiğimiz Kasım ayında Ümraniye'de İsmail Yılan'ın çalıştığı oto tamir atölyesine giden Ali Elmas, Yılan ile tartışarak tamir için bırakılan araçlara zarar verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri alkollü olan Elmas'ı engellemek istediği sırada Elmas, polis memuru Üsame Bilgin'in tabancasını alarak etrafa ateş etmeye başladı. Uzun uğraşlar sonucu ikna edilen Elmas olay günü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ali Elmas hakkında "Mala zarar verme", "Korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme", "Görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından 1 yıl 7 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

"BİR CAHİLLİK ETTİM"
Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında savunma yapan tutuklu sanık Ali Elmas, olay günü polis memurlarının kendisini darp ve küfrettiğini, olayın sonrasında gelişen durumları hatırlamadığını belirtti. Polis memurunun silahını alıp etrafa ateş ettiğini hatırlamadığını ifade eden Elmas, "Ben ne yaptığımı bilmiyorum. Bir cahillik ettim. Çok pişman ve üzgünüm" dedi. Mahkeme, suçun vasıf ve mahiyetiyle birlikte delillerin önemli ölçüde toplanmış olmasını gerekçe göstererek Elmas'ın tahliyesine karar verdi. Duruşma ertelendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Olay geçtiğimiz yıl Kasım ayında Ümraniye Necip Fazıl Kısakürek Mahallesi'nde meydana geldi. Hamza Yerlikaya Bulvarı üzerinde kavga olduğu ihbarı üzerine Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olay yerine gitti. Olay yerinde Ali Elmas, polisin belindeki silahı alıp havaya ateş etti. Kısa sürede olay yerine ilçe ekipleri, müzakereci polisler ve özel hareket polisi geldi. Hamza Yerlikaya Bulvarı araç ve yaya trafiğine kapatılırken özel hareket polisi de çatıda yerini aldı. Keskin nişancılar çıkacak olumsuz bir duruma karşın yaşananları dikkatlice izledi. 1.5 saat süren ikna çalışmalarının ardından Elmas teslim oldu.