Geçtiğimiz günlerde Meral Akşener’in Selahattin Demirtaş’ın tutukluğuna ilişkin yaptığı açıklamalar ülke gündeminde çok tartışılır oldu. Demirtaş hakkında verilmiş bir yargı hükmü bulunmadığını söyleyen Akşener, “Demirtaş henüz bir sanık, hakkında bir hüküm verilmedi. Dolayısıyla diyelim ki seçimler bitti, aradan 3 ay geçti ve kendisi beraat etti. Peki o aradaki seçim kampanyasındaki rekabet eşitsizliğini Türkiye nasıl izah edecek?” dedi.

Peki Samsunlular İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in bu sözlerini nasıl yorumladı?

İşte aldığımız cevaplar:

YAZIKLAR OLSUN
Mehmet YILMAZ: Şimdi size bir hikâye anlatmam gerekirse. Benim Ercan Zor adında bir arkadaşım vardı. Onun ufak bir kardeşi vardı Şehit Burak Zor, Allah rahmet eylesin. Burak bizim elimizde büyüdü. Teröristlerin hazırladığı el yapımı bomba yüzünden şehit düştü.. Pek bir şey demek istemiyorum o yüzden. Onlara kol kanat geren hiç kimsenin destek vermesini istemem. Meral Akşener bütün şansını kaybetti. Yazıklar olsun diyorum. 

KESİNLİKLE YANLIŞ
Bilal KÖMPE: Bu düşünceyi kesinlikle doğru bulmuyorum. O vatan hainlerinin Türkiye’mize birçok zararları olmuştur. İçerde yatsın Demirtaş. Seçimlerde Tayyip Erdoğan’ı destekliyorum. Onunla birlikte durmak yok yola devam. 

BAŞKANIMIZ DOĞRU SÖYLEMİŞ
İdris KUZU: Meral başkanımız doğruyu söylemiş. Madem bu ülkede Cumhurbaşkanı adayı çıkıp kendini millete anlatması gerekir. Eğer onlara bu imkân veriliyorsa öyle yapmalıdır. Suçluysa eğer suçunu versin Demirtaş’ın. Başkanımıza katılıyorum. Suçu kesinleşsin Demirtaş’ın ve ondan sonra ne olacaksa olsun. 

DOĞUDAKİ İNSANLARIN OYUNU ALABİLMEK İÇİN
Fatih TAŞ: Ben milliyetçi bir insanım. Sonuca bakarsak bu insanlar ülkemizin kaderiyle oynadılar. Aslında bana kalırsa bunların hepsinin ceza evine atılması lazım. Türkiye’de HDP diye bir parti olmaması gerekir. Doğudaki insanların oyunu alabilmek için yapılmış bir politika. Benim için adil olan olan ülkenin refaha kavuşmasıdır. 

KABUL ETMİYORUM
Kazım ÇELİK: Ben böyle bir şeyi kabul etmiyorum. Çıkartılma gibi bir olay olmaz. Hatta bütün PKK örgütü kişileri operasyonla içeri atmaları gerekmektedir. Bizlerin PKK ile işi olmaz. Ben Türk’üm benim vatandaşımı, askerimi öldürecek bende sakince duracağım. Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istemiyorum. 

ÇOK YANLIŞ BİR KARAR
Mustafa DİNÇ: Meral Akşener’in bu tutumunu doğru bulmuyorum. PKK liderini neden salıyorlarmış ki. Öyle insanların dedikleriyle ekmek yiyemezsin Türkiye’de. Meral Akşener çok yanlış yolda ilerliyor şu an. 

ADİL BİR SEÇİM İÇİN
Veli ERBAY: Adil seçim için Başkanımız Meral Akşener doğru söylemiştir. Eşit şartlarda herkes bu seçimlere hazırlanmalıdır. 

CEZASINI ÇEKECEK
Hasan ÖĞÜT: Öyle bir insanın cezasını çekmesi gerekmektedir. Onu çıkarmayı düşünmemek gerekir. Meral hanım bu konuyu biraz daha düşünmeli. Terör örgütüne yardım yataklık yapan bir kişinin kendisini meydanlara atmasına gerek yok. 

AKŞENER POLİTİKA YAPTI
İlker İÇİN: İçerden çıkarılmasını istemiyorum. Sonuç olarak kendisi PKK yandaşı bir kişi. Bu kişinin bize ne gibi bir faydası olacaktır bilemiyoruz. Önümüzde ki haftalarda her şey belli olacaktır. AK Parti önde gelecektir.

CUMHURBAŞKANLIĞI HAKKI VERİLMEYECEKTİ
Salih TEKYILDIZ: Herkesin çocuğu askerde vuruluyor, gazi oluyor, şehit oluyor. Önemli olan alt yapıyı ayarlamak. Biz o zaman niye cumhurbaşkanlığı yetkisi verdik? Aday niye yaptık ozaman onu? Madem PKK’yı destekliyordu, o zaman buna cumhurbaşkanlığı hakkı verilmeyecekti

Röportaj: Deha İŞLER-Mustafa TOGUR(