İlkadım Belediyesi Meclis üyesi ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Cemalettin Kola, belediyenin 2021 yılında 187 milyon 429 bin TL gideri, 22 milyon 945 bin TL'de faiz ödemesi olduğunu açıkladı. Kola, "Milyonluk gider var ama ortada hizmet yok" diyerek eleştirilerde bulundu.

'ALACAĞINI TOPLASA KREDİYE GEREK KALMAYACAK'

Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Kola, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada İlkadım Belediyesi'nin piyasadan 76 milyon 955 bin TL'de alacağı bulunduğunu belirterek, "Belediye 2021 yılında 22 milyon lira faiz ödemesi yaptı. Bu faiz ödemesi yapılacağına, piyasadan olan 76 milyon liralık alacağını toplasa, her mecliste kredi talebinde bulunmak zorunda kalmayacak. 187 milyon 429 bin TL gideri var ama ortada bir hizmet yok. Rutin hizmetler dahi doğru düzgün yapılamıyor. Peki bu 187 milyon 429 bin TL nereye gitti, nerelere harcandı? 532 kilometre yol yaptık diyorlar. Bu Samsun'dan Eskişehir'e kadar bir yol demektir. Nereye yapıldı bu yol açıklasınlar" dedi.

BORÇ YÜKÜ ARTIYOR

Kola, İlkadım Belediyesi'nin bankalara 30 milyon 426 bin lira borcu olduğunu da hatırlatarak, "76 milyon lira alacağı tahsil etmeyip, faizle kredi çekip borçlanmayı tercih ediyorlar. Borç yükünü arttırarak hizmet yapmak sürdürülebilir değildir" diye konuştu.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.