Kayseri’de piyasa değeri 30 bin TL olan şap makinesini çalarak Sivas’taki akrabasına bırakan bir kişi, güvenlik kameraları sayesinde tespit edilerek gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği tarafından park halinde bulunan ve piyasa değeri 30 bin TL olan inşaatlarda kullanılan şap makinesinin çalınması ile ilgili olarak çalışma yapıldığı öğrenildi.
Yapılan araştırmalarda iş makinesinin kamyonet türü bir aracın arkasına bağlanarak götürüldüğünün tespit edilmesi üzerine MOBESE ve iş yerlerinin güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, makinenin Sivas’a götürüldüğünü belirledi. Sivas Emniyet Müdürlüğü ve Sivas İl Jandarma Komutanlığı ile müşterek yapılan çalışmalarda makinenin Sivas Şarkışla’da oturan N.T.’nin evinin önünde olduğu belirlendi.
Araştırmalarda A.T. isimli şahsın makineyi çalarak akrabası olan N.T.’nin evine bıraktığı tespit edildi. Hırsızlık olayını gerçekleştiren zanlı A.T.’nin ise Kayseri’de yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.
Yetkililer, A.T. hakkında başlatılan soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.