Türkiye ile yaşanan buğdayın vergisiz alımının durdurulmasına ilişkin sorunun çözüldüğünü ifade eden Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, Rusya'nın Türkiye'ye birkaç gün içinde yeniden buğday satmaya başlayacağını belirtti.

Rus buğdayının Türkiye'ye ihracatına yönelik kısıtlamaların kaldırıldığını belirten Dvorkoviç, kısıtlamaların iptaline ilişkin kararın Rusya ve Türkiye tarafından birkaç gün içinde resmiyete kavuşturulacağını kaydetti.

DOMATES VE GENEL VİZE HARİÇ...

Dvorkoviç, Türkiye'den domates ihracatı ve genel vize uygulaması  dışında tüm yaptırımların kaldırılacağını vurgulayarak, "Belirttiklerim dışındaki  tüm kısıtlamaların karşılıklı olarak aynı anda kaldırılması kararı alındı. İki  tarafta da çalışmalar devam ediyor. Bunun en kısa zamanda gerçekleşeceğini  düşünüyorum."  diye konuştu.

Hizmet pasaportu hamilleri ve uçuş personeli için de vizelerin  kaldırılacağı bilgisini paylaşan Dvorkoviç, "Türk iş insanları ise Türkiye'den  gelen listenin tarafımızdan onaylanmasının ardından, vize almaya başlayacak.  Rusya ile iş yapan Türk iş adamlarını tanıyoruz. Bunun uzun süre alacağını  düşünmüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

'TÜRKİYE'YE CHARTER UÇUŞLAR DURDURULMAYACAK'

Öte yandan Dvorkoviç, Rusya Federal Havacılık Kurumu'nun (Rosaviatsiya) Türkiye'ye charter uçuşların durdurulabileceği konusunda Ankara'ya yaptığı bildirimi geri çekeceğini aktardı.

Dvorkoviç, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşmede varılan mutabakatlarda Türkiye'ye charter uçuşlarının kısıtlanmamasının da olduğunu vurguladı.