Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, belediye bünyesinde 12 yıldır devam eden resim kursu atölyesinde kursiyerler ile kahvaltı ederek sohbet etti.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Lütfi Selek Kültür Merkezinde çalışmalarını sürdüren 2014-2015 dönemi Resim Kursu kursiyerlerini ziyaret eti. Belediye bünyesinde 12 yıldır devam eden resim kursu atölyesinde kursiyerler ile kahvaltı ederek sohbet eden Alıcık, eğitmen Umut Madran ve Seher Altıok’dan kurs çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
2003 yılından bu yana Nazilli Belediyesi tarafından her yıl süresiz ve ücretsiz olarak devam eden resim kursunda bu dönem 35 kursiyerin resim kursu eğitimlerine katıldığını belirten Kurs Eğitmeni Umut Madran ve Seher Altınok kurs çalışmaları ve faaliyetleri hakkında Alıcık’a detaylı bilgiler verdi. Nazilli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak 12 yıldır Resim Kursu faaliyetlerinin Lütfi Selek Kültür Merkezindeki resim atölyesinde devam ettiğini ifade eden Madran “Kursumuz yaz kış bu atölyemizde benimle birlikte diğer eğitmenimiz Seher Altınok gözetiminde devam ediyor. Her yıl olduğu gibi bu dönem de kursumuza ilgi oldukça yoğun. Yağlı boya, kara kalem ve sulu boya çalışmalarının yapıldığı kursumuzdan Güzel Sanatlar Lisesi ve Güzel Sanatlar Fakültesine hazırlanan öğrencilerde faydalanıyor. Resmi olarak Ekim ayında başlayan kursumuzda dönem boyu yaptığımız çalışmaları Mayıs ayında sergiliyoruz” dedi.
‘ÖĞRENCİLERİN YARARLANMASI KURSU ÖZEL KILIYOR’
12 yıldır Nazilli Lütfi Selek Kültür Merkezinde sürdürülen Kurs faaliyetlerinden ve yürütülen çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Alıcık, “Resim yapmak bir yetenek işidir. Allah vergisi olan bu yeteneklerini bu kursumuz sayesinde kursiyerlerimiz geliştirmektedir. Resim insanların ruhlarını yansıtır. Emek ister, sabır ister. Ayrıca bu kursumuzdan Güzel Sanatlara hazırlanan öğrencilerimizde yararlanıyor olması kursumuzu daha özel kılıyor. Çalışmalarınızda başarılar diliyor canı gönülden tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.