Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, yan yatan 5 katlı binada incelemelerde bulundu. Başkan Usta, vatandaşların mağduriyetlerini en kısa zamanda gidereceklerini söyledi.
Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi’nde 1175’inci sokakta bulunan 5 katlı bir bina gece saat 01.00 sıralarında yan yattı. Çökme tehlikesi yaşanan binadaki vatandaşlar tahliye edildi. Zaman zaman gerginliklerin yaşandığı olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. AFAD ekipleri ise olay yerinde hazır bekletilerek mağdur vatandaşlara yiyecek içecek gibi yardımlarda bulunuyor.
Olay yerine gelen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, mağdur olan vatandaşların mağduriyetlerini en kısa zamanda gidereceklerini söyledi.
Başkan Usta, “Öncelikle çok geçmiş olsun. Allah’ın takdiridir bu tür afetler. Bunu kimse ne zaman gelir gelmez, önlem almayanlar varsa zaten Büyükşehir hesabını sorar. Önce Allah hesabını sorar, sonra da büyükşehir. İkincisi biz bütün önlemleri aldık. Yapılması gereken ne gerekiyorsa organize etti. Yemekten, gıdadan, yardımdan başka ihtiyaçlardan hepsine çözüm bulduk. Artı buradaki insanların mağduriyetlerinin giderilmesi için hızlı bir şekilde taşınma, ikamet alanı noktasında da çözüm bulduk. Büyükşehir belediyemizin Cebeci’de sıfır bitmiş bu maksatlarda kullanılmak üzere tamamlanmış daireler var. Yeni doğal gazı hazır elektriği hazır içersini temizleyip eşya koyup yerleşip oturup hayatınızı devam edebileceğiniz şekilde tamamlanmış. İkincisi bazı komşularımız burada yaşamayı isterse evine işine yakın olsun diye burada istediği yerde kiralık ev bulacağız. Veya siz bulacaksınız, muhtarlığımız o konuda bize destek olur. Bulduğunuz dairelerin kiralarını büyükşehir belediyemiz karşılayacak. Ve sizlere buradaki bu parsel üzerinde yeniden bina yapılıp bina teslim edilinceye kadar kiralarınız karşılanacaktır. Burada iki tane tercihiniz var. Ya Cebeci’deki, büyükşehir belediyemizin konutunda ikamet etmek ya da bulduğunuz kiralık dairelerin kirası Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılanarak o süreci burada geçirmeniz” dedi.
Metro inşaatının şuanda durdurulduğunu belirten Başkan Usta, tüm önlemleri aldıklarını hatırlatarak, “Büyükşehir belediyemiz geceden beri firmayla, bizim arkadaşlarımızla, emniyet müdürümüz, kaymakamımız, muhtarımız ile ne yapılabilir, sorun ne, nasıl çözülebilir, kaç kişi oturuyor? Burada bir binada 8 daire var. Bir binada 9 daire var. Öncelikli olarak şu anda 2 tane binamız aciliyet arz ediyor. Bu binaları boşaltacağız. Çok özel eşyalarınız varsa güvenlik de sorun oluşturmuyorsa onları alacaksınız bire bir” diye konuştu.
Bugün çevredeki binalarda da ölçümler yapacaklarını söyleyen Başkan Hasan Usta, “Süreç devam edip etmeyeceği ya da nasıl devam edeceğiyle ilgili teknik incelemenin ardından karar verilecektir. Yani sorun oluşturmayacak şekilde teknik incelemelerden sonra bu sürecin yürümesine karar vereceğiz” şeklinde konuştu.
Öte yandan zaman zaman gerginliklerin yaşandığı olay yerinde yan yatan binada oturan bina sakinleri yetkililere tepki gösterdi. Olay yerine gelen İGDAŞ ekipleri ise olası bir gaz kaçağı ve patlamasına karşı önlem amaçlı sokakta çalışma başlattı.