DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR Valiliği, Hani İlçesi'nde patlayıcı araması yapan güvenlik güçleri tarafından tespit edilen el yapımı patlayıcının, güvenlik önlemleri alındıktan sonra imha edildiğini açıkladı.
Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin vatandaşların kullandığı karayollarında mayın ve el yapımı patlayıcı araması gerçekleştirdiği belirtilerek, şöyle denildi:
"Hani karayolu Aksalkım mahallesi mevkiinde 23 Ekim 2015 tarihinde karayolu bitişiğinde, üzeri taşlarla örtülü 2 adet mutfak tüpü ile tuzaklanmış el yapımı patlayıcı tespit edilmiş, bölgenin emniyeti alınarak patlayıcı düzeneği olay mahallinde bulunan PAMİT timi tarafından yerinde imha edilmiştir. Olay yeri yakınında bulunan Sumakveren sokağı yol ayrımında şüphelenilen menfez gerisinde emniyetli bir mesafede durdukları esnada, söz konusu menfezdeki el yapımı patlayıcı BTÖ mensuplarınca patlatılmış, patlama sonucunda karayolunda çukur oluşmuş, yol trafiğe kapanmış, emniyetli bir mesafede bulunulduğundan herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmemiştir. Patlamayı müteakip olay bölgesinde gerekli tedbirler alınmış olup, patlama sonucunda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamış, karayolu kullanılamaz hale gelmiş ve karayolu ulaşıma kapanmıştır. Müteakiben yapılan çalışmalar sonucunda karayolu temizlenmiş ve tamir edilerek ulaşıma tekrar açılmıştır."

FOTOĞRAFLI