Muş Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) projesi kapsamında kamu kurum amirlerine ve personellerine insan kaynaklarını geliştirilmesine yönelik 5 gün süren protokol ve sosyal davranış kuralları eğitimleri tamamlandı. Eğitime katılan 81 personele düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Muş Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi’nce hazırlanan ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen ‘İnsan Kaynaklarını Geliştirilmesine Yönelik Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları Eğitimi Projesi’ kapsamında kamu kurum amirlerine ve personellere 5 gün boyunca eğitim verildi. Valilik Toplantı Salonu’nda eğitimlerini başarıyla tamamlayan personellere sertifika töreni hazırlandı. Törene Muş Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, Proje Koordinasyon Merkezi Müdürü Bülent Solmaz, kamu kurum amirleri ve kurum personelleri katıldı. 5 günlük eğitimin oldukça verimli geçtiğini belirten Muş Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi İl Koordinatörü Bülent Solmaz, özellikle insan kaynaklarını daha verimli kullanılması için eğitimin çok önemli olduğunu söyledi. Muş Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi’nin proje alanında güzle çalışmalar yaptığını ifade eden Solmaz, “İleride bu işi geliştirmeyi veya projenin ikinci ayağını yapma ihtiyacı duyulacak. Bu konuyla ilgili olarak vermiş oldukları rapor bize yol gösterecek. Neticede bizim en büyük eksikliğimiz sürdürülebilirlik ve devamlılık. Fuat beyle yapmış olduğumuz görüşmelerde de hep bu sorun ortaya çıkmıştı. Çünkü bu yıl eğitime vermiş olduğumuz bir grup arkadaşımız muhtemelen önümüzde ki yıl burada olmayacaklar. Dolayısıyla burada çekirdek kadro olarak bize diğer kamu kurum ve kuruluşlarından gelen arkadaşlarımız bizler için birer mihenk taşıdır” dedi.
Projede emeği geçen herkese teşekkür eden Solmaz, şunları söyledi: “Biz bu aşamadan sonra illerde bunun iş ve işlemlerini valilik adına düzenleyen İl Özel Kalem Müdürlüğü Başkanlığı’nda bir yapılanma yapacağız. Arkadaşlarımızın görevi burada eğitim almakla bitmiyor. Bundan sonraki törenlerde de arkadaşlarımızdan faydalanacağız. Onların desteği bizim için çok önemli. Artık Muş büyüdü ve eskisi gibi değil dolayısıyla kamuya ait törenler başta olmak üzere karşılama ve uğurlamalarda çok ciddi sıkıntılarımız vardı. İnşallah bu eğitim sıkıntılarımızı çözmek için bizlere faydalı olmuştur.”
Eğitimin verimli geçtiğini ve personelleri tek tek tebrik eden Vali Yardımcısı Zeliha Uyan ise, “Herkesin temsil ettiği bir makam var, yer var. Ona göre ilişkilerimiz belirleniyor, ona göre kurallarımız var” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Vizyon Kariyer Akademisi Kurum Müdürü Yeliz Ceyran’ın eğitim verdiği kamu kurum personellerine sertifikaları verildi. Ardından Vali Yardımcısı Uyan, sertifika alan personellerle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle program son buldu.