Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili, TBMM Başkanlık Divan Üyesi Mine Lök Beyaz, Ak Parti Sur İlçe Başkanı Şafak Yentürk ve AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Mürsel Kikizade’yi ziyaret etti.
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, partisinin Sur ilçe teşkilatını ziyaret ederek istişare toplantısı yaptı. İlçe Başkanı Şafak Yentürk ve ilçe başkan yardımcıları tarafından karşılanan Beyaz, partililer ile bir araya geldi. İlçenin sorunlarını dinleyen Beyaz, partililerin dilek ve temennilerini not aldı.
Ziyarette konuşan Sur İlçe Başkanı Şafak Yentürk, ilçede yaşanan sorunları dile getirdi. Yentürk, “Sur ilçenin sorunları oldukça fazla. Özellikle her gece yaşanan yol kapatma eylemleri esnaf tarafından şikayet edilmekte. Tarihi bir ilçenin bu tür durumları yaşaması oldukça üzücüdür. Hep beraber bizler bunların üstesinden geleceğiz. Barış süreci partimiz sayesinde başarı ile sona erecektir” dedi.
Daha sonra konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz ise, sorun ve talepleri ilgili makamlara ileteceğini belirterek “Bizler elimizden geleni yapacağız. Tarihi yapıların yoğunlukta olduğu Sur ilçesinin kalkınması için adımlar atıyoruz. Ulu Camii başta olmak üzere birçok tarihi yapının restorasyonunda elimizden geleni yapıyoruz. Bu çalışmaların sona ermesi durumunda görkemli tarihi mekanlarımızın tanıtımını yapacağız” diye konuştu.
Beyaz, daha sonra AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Mürsel Kikizade’yi ziyaret ederek bir süre görüştü. Yenişehir İlçe Başkanı Kikizade ve partililerle bir araya gelen Beyaz, görüşmelerini basına kapalı olarak yaptı. Beyaz, görüşmelerinin ardından ziyaret ettiği partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.