BODRUM'da 2013 yılında geçirdiği trafik kazası nedeniyle Özel Bodrum Hastanesi'nde tedavi altına alınan 7 yaşındaki Can Cüncan, 2 yıl sonra aynı hastaneye gelerek aynı doktorun müdahalesiyle kafatasındaki 9 vida ve 3 plakadan kurtuldu.
2013'te 5 yaşındayken ailesiyle birlikte trafik kazası geçiren ve ağır yaralı olarak Özel Bodrum Hastanesi'ne getirilen Can Cüncan, yapılan müdahaleyle sağlığına kavuştu. Sağ kolunda kırık, bacağında tendon kopması ve kafa travmasına bağlı beyin kanaması nedeniyle hayati tehlikesi bulunan Cüncan, 2 yıl önce acildeki müdahalesinden sonra hemen Yoğun Bakım Ünitesine alındı.
Çekilen beyin MR'ı ve beyin tomografisi sonucunda Can'ın kafatasında 4 ana parça kırık, kırıklardan kaynaklı çökme ve kanama olduğu, sol kulak işitme bölgesini çaprazlayan kırık, görme merkezinin üstünde beyin ana toplardamarındaki yırtık nedeniyle de görme kaybı olduğu tespit edildi. Op. Dr. Abdullah Servet'in gerçekleştirdiği yaklaşık 4 saat süren beyin ameliyatının ardından Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Barış Coşkun'un da gereken ortopedik müdahaleleri gerçekleştirmesiyle Cüncan, ameliyattan sonra üçüncü günde yeniden görmeye başladı, sağ kolundaki felç geriledi ve haftasında da herhangi bir kalıcı hasar olmaksızın taburcu edildi.
DOKTORUYLA DUYGUSAL BULUŞMA
Bugün 7 yaşında olan Cüncan, okula başlamadan önce, tedavisi için yerleştirilen kafatasındaki 9 vida ve 3 plakanın çıkarılması için yeniden aynı hastaneye geldi. İki sene önce onu hayata döndüren Özel Bodrum Hastanesi Beyin Cerrahı Abdullah Servet tarafından tekrar ameliyat edilen Can Cüncan, kafatasındaki vida ve plakadan kurtuldu. İyileşen küçük çocuk, ailesiyle birlikte doktorunun odasını ziyaret etti. Yaşanan duygusal anlardan sonra anne Sedef Cüncan, "Oğlumuz iki yıl önce yapılan, zamanında ve doğru müdahale sonucu kurtuldu. Herhangi bir hasar da kalmadı. Başta Dr. Abdullah Bey ve Dr. Barış Bey olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Hepsi inanılmaz destek sağladı, inanılmaz duygusal anlar yaşadık. Bizimle beraber onlar da ağladı, onlar da güldüler. Aradaki bağı hiç koparmadık, sanki aileden biri gibi hissediyoruz. Oğlumuzu bize sapasağlam geri verdikleri için minnettarız" dedi.
Beyin Cerrahı Abdullah Servet ise Can'ın bundan sonra herhangi bir müdahale gerekmeksizin normal hayatına tamamen sağlıklı bir şekilde devam edecek olmasından dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını belirtti.

FOTOĞRAF