Beykoz’daki asansörleri denetleyen Türk Standartları Enstitüsü, Beykoz Belediyesi ile imzaladığı yeni protokolle bu süreyi bir yıl daha uzattı.
Beykoz Belediyesi ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında ilçe sınırları içerisinde bulunan asansörlü binaların asansörlerinin yıllık kontrollerinin yapılması hususunda protokol imzalandı. Belediye Başkanlık makamında düzenlenen imza törenine Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve TSE Marmara Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev katıldı. 3 yıldır devam sözleşmenin yenilenmesini amaçlayan protokol sözleşmesi taraflar arasında karşılıklı olarak imzalanarak bir daha uzatıldı.
HER YIL YÜZDE 50 İYİLEŞME SAĞLANIYOR
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan TSE Marmara Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev, “Beykoz Belediyesi’nin hassasiyetleri doğrultusunda asansör hizmetleri alan bölge insanına daha sağlıklı ve daha güvenli hizmet sağlanabilmesi için bu hizmetleri yapmış olduğumuz protokolle Türk Standartları Enstitüsü’ne verilmiştir. İşte bu bağlamda bölgenin asansörleriyle ilgili yapmış olduğumuz mali gözetimler yaklaşık 2-3 yıldır devam etmekte. Enteresan olan kısın şu; her yıl bir önceki yıla göre asansörlerin bozukluğu yüzde 50 bir iyileşmeye vesile oldu. Kalkınmışlığın bir parçası olarak insanlarımıza verebileceğimiz bir kısmını da burada sergiledik. Bu anlamda yaptığımız denetlemeler iyileşmeye vesile oldu. Bölgede herhangi bir asansör kazasına maruz kalınmadı. İnşallah bundan sonra da kalınmayacaktır” şeklinde konuştu.
“ASANSÖRLERDE RENK İŞARETLERİNE DİKKAT”
Asansör kullanan vatandaşlara uyarı ve tavsiyelerde de bulunan Hüsrev, “Bizim uygulamalarımızda 3 çeşit belge veriyoruz: Bir tanesi yeşil, bir tanesi sarı, bir tanesi de kırmızı. Kırmızı kesinlikle kullanılmaz, sarı belli bir süre kullanılır ve hızlı bir şekilde düzeltilmesi gerektiğini ifade eder. Yeşil olan ise asansörün güvenli olduğunu ifade eder. Vatandaşlarımız bindikleri asansörlerde herhangi bir işaret yok ise, yöneticilerine baskı yaparak TSE tarafından yapılan mali gözetimin bir an önce yapılıp asansörlerinin bu renklerle işaretlendirilmesi gerekmektedir” dedi.
“BELEDİYE BUNUN İÇİNDE DOĞRUDAN DOĞRUYA BULUNACAK”
Asansörlerin denetlenmesi noktasında doğrudan katkı sağlayacaklarını belirten Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ise, “Türk Standartları Enstitüsü’yle birlikte Beykoz’da asansörlerin bakımı ve kontrolleriyle ilgili bir projeye ortak olduğumuz için sevinçliyiz. Daha önce beraber çalıştık ama bu dönem daha da anlamlı olarak çalışacağız. Bu yıl içerisinde Beykoz’da asansör konusunda ciddi bir sıkıntı yaşamadık. Bu da iyi kontrol edilmesinden kaynaklanan bir yapının oluşmasından meydana geldi. Bu dönem takip olarak daha da artacak ve belediye bunun içinde doğrudan doğruya bulunacak. Dolayısıyla inanıyorum ki Beykoz’da bu çalışmayla birlikte halk sağlığı için çok önemli bir ortam sağlamış olacağız” diye konuştu.