Bangladeş'te yaşayan 8 yaşındaki Mehdi Hasan isimli çocuk milyarda bir görülen ‘kabaran cilt’ hastalığına yakalandı. Milyarda bir görülen 'kabaran cilt' hastalığıyla dünyaya gelen 8 yaşındaki Mehdi Hasan isimli minik çocuk, Bangladeş'in köyünde yaşamaktadır. Köyde yaşayanlar tarafından istenmeyen çocuk ilan edilen 8 yaşındaki Mehdi Hasan'ın hikayesini öğrenen bir yardım kuruluşu minik çocuğa yardım eli uzattı. Yardım kuruluşunun bu düşüncesi, 8 yaşındaki Mehdi Hasan'ın yaşamını tamamen değiştirdi.

Daha 8 yaşında nadir görülen 'kabaran cilt' hastalığı ile hayata gözlerini açan Mehdi Hasan'ın tüm vücudu taşlaşmaya başladı. Cildi kabaran 8 yaşındaki Mehdi Hasan, yaşadığı köyde hastalığı nedeniyle ‘istenmeyen’ insan oldu. Bangladeş'te yaşayan 8 yaşındaki Mehdi Hasan'ın annesi Jahanara Begum, "Köydeki tüm çocuklar ondan nefret ediyor. Oğlumu pis olarak görüyorlardı. Oğlumu sokakta görenler ondan kaçıyordu" açıklamasını yaptı.

Save Lives isimli yardım kuruluşu 8 yaşındaki Mehdi Hasan'ın sağlık masraflarını karşılamaya karar verdi. Böylelikle Mehdi Hasan için tedavi süreci başlamış oldu. Tedaviyle birlikte 8 yaşındaki Mehdi Hasan'ın cildi yavaş yavaş toparlanmaya başladı. Bir aylık tedavi sürecinden sonra 8 yaşındaki Mehdi Hasan oyuncaklarıyla oynayıp, kimsenin yardımı olmadan yemek yemeye başladı. Mehdi Hasan'ın babası "Tedavi en az dört sene sürecek. Ancak bu kısa zaman içinde oğlum iyileşti" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Haber365