UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil eden Konak Belediyespor, geçen sezon ön eleme turunda 2-1 yendiği Belarus temsilcisi FC Minsk'e bu kez aynı turda 10-1 mağlup olarak tarihi bir hezimete uğradı.
Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Otoka Stadı'nda oynanan müsabakada İzmir ekibinin tek sayısını 87'nci dakikada Hilal Başkol kaydetti. Minsk karşısında darmadağın olup, gruptan çıkma şansını mucizelere bırakan mavi-beyazlılar, yarın aynı statta 18.00'de Arnavutluk temsilcisi Vlaaznia, pazar günü ise ev sahibi SFK 2000'le karşılaşacak. Grup birincileri son 32 takım arasına adını yazdıracak.
Şampiyonlar Ligi'nde 2013-14'te son 16'ya kalarak tarih yazan, Türkiye Kadınlar Futbol 1'inci Ligi'nde son 3 sezonda şampiyonluk yaşayan Konak Belediyespor, 2015-16 sezonu öncesi bütçede küçülmeye giderek pek çok futbolcusunu elinden kaçırdı. Kadrodaki eksikler ise geçen sezon 1'inci Lig'den düşen diğer İzmir ekibi BESEM'in oyuncularıyla dolduruldu. İzmir temsilcisinde 9 yıldır görev alan teknik dDirektör Hüseyin Tavur'un yerine de takımın başına Ali Alanç getirildi. Konak, 2010'da Brondby'e 12-0 mağlup olan Gazi Üniversitesi'nden sonra , devler liginde en farklı yenilgi alan ikinci Türk ekibi oldu.