Tokat’ın Pazar ilçesinde, Yeşilırmak’ta su seviyesinin yükselmesi sonucu yaklaşık bin dönümlük tarım arazisi sular altında kaldı.
Tokat’ta hava sıcaklıklarının artması ile birlikte eriyen kar suları ve yağmur sonucu doluluk oranı artan Almus Barajı’nın kapakları açılarak Yeşilırmak’a su bırakıldı. Su seviyesinin yükselmesi ile birlikte Pazar ile Turhal ilçeleri arasında DSİ tarafından ıslah çalışması yapılamayan ırmağın çevresindeki tarım arazilerinde su baskınları yaşandı. 25 dönüm buğday ekili arazisinin su altında kaldığını ifade eden Süleyman Sezgin, ırmağın temizlenmeyen bölümündeki arazilerde su baskınlarının yaşandığını ve mağdur olduklarını kaydetti.
DSİ yetkililerinden alınan bilgiye göre, Tokat şehir merkezinden Pazar ilçesinin girişine kadar Yeşilırmak’ta ıslah çalışması yapıldığı, Turhal-Pazar arasında kalan Tatar bölgesinde ise vatandaşların ırmak kenarına diktikleri ağaçların kesimine izin vermemesi nedeni ile ıslah çalışması yapılamadığı, proje kapsamında söz konusu alanda çalışma yapılacağı kaydedildi.