Erzurum Din Görevlileri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı ve aynı zamanda Lalapaşa Camii İmam Hatibi Emrullah Kaçar, Camiler ve din görevlileri haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
Kaçar, açıklamasında şunları kaydetti; “Öncelikle 1986 yılından beri her yıl ekim ayının ilk haftası “ Camiler Haftası olarak kutlanırken, 2003 yılından itibaren de bu hafta “ Camiler ve Din görevlileri Haftası“ olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın ülkemiz, milletimiz ve tüm meslektaşlarımız için hayırlı, başarılı hizmetlere vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim. Beytullah’ın birer şubesi olan camilerimizin, inşası, bakım ve onarımları, temizliği, çevre düzenlemesi, cemaatin huzurla ibadet etmesinin sağlanması bizler için kutsal bir görevdir. Camiler haftası münasebetiyle bugüne kadar cami yaptıran, yapımında, onarımında emeği geçen her kese teşekkür ediyor, hayatta olanlara sağlık sıhhat ve afiyetler diliyor, baki âleme göç etmiş olanlara yüce Allah tan rahmet ve mağfiret diliyorum. 2003 yılından itibaren bu haftanın “ Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlanmaya başlanması bizleri onura etmiştir. İnsanlarımızla iç içe yaşayıp onların dertleriyle dertlenen, halkımız arasında uzlaştırıcı, bütünleştirici bir tutum sergileyen, dini konularda onları aydınlatan, sosyal problemlerine çözüm arayan, sorumluluk duygusu içerisinde vatanımızın her köşesinde bu ulvi görevi yerine getiren adeta toplumun çimentosu olan din görevlilerinin toplum hayatında önemli bir misyonu vardır.
Fertlerin ve toplumun manevi problemlerine çözüm üretebilmek için din görevlilerinin vizyonu ve misyonunun olması, etkili ve verimli bir hizmet sunabilmek için hizmetlerinde görevlilik anlayışını gönüllülük anlayışına dönüştürebilmesi büyük önem arz etmektedir. Din görevlisi kendisine bahşedilen bu kutsal görevi gönüllülük esasına göre yerine getirdiğinde tabi ki birtakım sorunlarla da karşılaşılmaktadır. Erzurum Din Görevlileri Dernek yönetimi olarak meslektaşlarımızla çeşitli zamanlarda yaptığımız istişareler sonucu karşılaştığımız sorunları kısaca arz etmek isterim. Bu sorunların başında tabii ki Lojmanların yetersizliğidir Teşkilat içinde nitelikli elemanların yeterince tanınıp değerlendirilememesi, hizmette finans yetersizliği sosyal tesislerin olmaması, Cami hizmeti için kurulmuş olan cami derneklerinin görevlimize destek olması gerekirken doğrudan görevlimize müdahale etmesi gibi bir çok problem sıralayabiliriz. Bu problemler peygamber emaneti olan bu görevi üst düzeyde yapmamıza engel olmaktadır. Takdir edersiniz ki iltifat marifete tabidir iltifatsız marifet zayidir. Bütün bu problemlerle birlikte karşılığını yalnız Allah’tan bekleyip gecesini gündüzüne katarak yaz kış demeden yılın 365 günü kendisini Kuran’a, mihraba, mimber’e, kürsü’ye ve minare’ye adayarak görev yapan her kese teşekkür ediyor, hayatta kalanlara sağlık sıhhat ve afiyetler diliyor, baki âleme göç etmiş olanlara yüce Allah tan rahmet ve mağfiret diliyorum.”