Mehmet ÇİL/DATÇA (Muğla),() - MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde bu yıl 16'ncısı düzenlenen doğa yürüyüşü, kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi. Datça'nın Akdeniz sınırından testilere doldurulan su, yürüyüşün son bulduğu Ege Denizi'ne döküldü.
Datça Çevre ve Turizm Derneği (DAÇEV) öncülüğünde; Datça Kaymakamlığı, Datça Belediyesi ve Kızlan Mahallesi Muhtarlığı'nın desteğiyle sekiz kilometrelik doğa yürüyüşü düzenlendi. 'Akdeniz'den Ege'ye Dostluk ve Doğa Yürüyüşü' adlı etkinliğe; Belediye Başkan Vekili Gürsel Uçar, DAÇEV Başkanı Zehra Kahraman ile birlikte 300 doğasever katıldı.
Yürüyüş öncesi Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık, ülkenin doğusundan batısına kadar her yöreden oluşan oyun havaları eşliğinde gönüllerince eğlendi. Halaylar çekildi, horonlar tepildi, zeybek oynandı. Davul ve zurnanın coşkusuna yaşlı, genç, kadın ve erkek yüzlerce kişi katıldı. Akdeniz sınırlarındaki Kumluk plajından testilere doldurulan deniz suyu; Atatürk Caddesi, Sevgi Yolu, Denizliler Sitesi, Azmak Boyu, Kızlan Yel Değirmenleri, Çeşmebaşı Meydanı ve Kez Tepesi geçilerek gerçekleştirilen yürüyüşün ardından, Ege sınırlarındaki Gökova Körfezi Gereme Sahili'ne döküldü. Yürüyemeyenler ise etkinlikte traktörlerle taşındı. Belediye Başkan Vekili Gürsel Uçar, yürüyüşün Datça'da sonsuza kadar sürmesini istediklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI